Left Right
scrollTop top

Spice Girls lost ‘Wannabe 25’ met nieuw nummer ‘Feed Your Love’


Spice Girls
© Supplied By Lmk / Landmark Media (via Isopix)

De Spice Girls zijn terug. Nu ja, ze hebben een nieuwe EP uitgebracht, met daarop één “nieuw” nummer. Feed Your Love is eigenlijk al in 1996 geschreven, maar uiteindelijk werd gekozen om het niet op het album ‘Spice’ uit te brengen. Het nummer zou “te gewaagd” zijn voor het publiek van Spice Girls, maar nu krijgen we het toch te horen.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Spice Girls hun monsterhit Wannabe op de wereld loslieten. Dat viert de iconische meidengroep met een nieuwe EP. Daarop is uiteraard Wannabe te vinden, maar ook drie andere nummers.

‘Wannabe 25’

De EP kreeg de toepasselijke naam ‘Wannabe 25‘ en bestaat uit vier nummers. Het eerste is Wannabe zoals we het nummer in 1996 leerden kennen. Het tweede nummer op de EP is een remix van het nummer gemaakt door Junior Vasquez. Die remix was ook al te vinden op de tweede Colombiaanse versie van ‘Spice’.

Daarnaast staan er ook twee nummers op ‘Wannabe 25’ die we nooit eerder te horen kregen. De eerste daarvan is de demoversie van Wannabe. Maar het laatste nummer op de EP is het meest bijzondere. Dat is namelijk Feed Your Love, het nummer dat in 1996 “te gewaagd” was om op het album ‘Spice’ te verschijnen. In 2016, toen Wannabe dus 20 jaar bestond, werd al een stukje van het nummer gelost, maar nu krijgen we het dus eindelijk volledig te horen.

Beluister hier de volledige EP:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…