Spotify voorspelt nu al uitslag Eurovisiesongfestival

Italië is de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2021 en België strandt op een vijftiende plaats. Dat is toch wat streamingdienst Spotify voorspelt op basis van hun luisterdata.

Afgelopen dinsdag kregen we te zien hoe België zich samen met negen andere landen wist te plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Vanavond komen we in de tweede halve finale te weten welke tien andere landen zich daar nog bij voegen. Die twintig landen strijden zaterdag in de finale samen met de zogenaamde Big Five en gastland Nederland voor de felbegeerde prijs.

Italië

Om te weten wie het Eurovisiesongfestival in 2021 wint en zo de opvolger wordt van Duncan Laurence moeten we dus nog even wachten. Spotify meent echter nu al te weten wie zaterdag de meeste punten zal krijgen. Zij hebben namelijk de streamingcijfers van de voorbije twee maanden van alle kandidaten onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat de Italiaanse inzending – Zitti E Buoni van Måneskin – het meest beluisterd is.

Italië haalt het volgens Spotify voor Zweden (Tusse met Voices) en Finland (Blind Channel met Dark Side). Noorwegen (Tix met Fallen Angel) en Frankrijk (Barbara Pravi met Voilà) vervolledigen de top vijf. Daarna volgen Cyprus, Denemarken, Zwitserland, IJsland en Nederland. België staat in de lijst van Spotify op een vijftiende plaats.

Hooverphonic

Uit de streamingdata blijkt dat Hooverphonic vooral moet rekenen op de buurlanden van België voor punten. In Frankrijk en Nederland staan we namelijk op een negende plaats. Nog beter doet The Wrong Place het in Egypte en Jordanië met een derde plaats. Jammer genoeg hebben die landen geen stemrecht komende zaterdag.

In eigen land is The Wrong Place van Hooverphonic uiteraard wel het meest gestreamde nummer van alle kandidaten. Naast onze eigen inzending luisteren Belgen ook vaak naar de Franse en Italiaanse inzending.

Populairste Songfestivalnummer aller tijden

Als we dan kijken naar het populairste Songfestivalnummer aller tijden zien we helemaal bovenaan een nieuwe naam. Twee jaar na zijn zege is Duncan Laurence er met Arcade namelijk in geslaagd om Euphoria van Loreen uit 2012 van de troon te stoten. Ook plaats drie en vier is daar voor Zweden met Heroes door Måns Zelmerlöw en Waterloo van ABBA. Toy van de Israëlische Netta uit 2018 vervolledigt de all-time top vijf.

Meer
Lees meer...