Sprite zal niet meer hetzelfde zijn: smaak en design veranderen

Coca-Cola, de eigenaar van het merk Sprite, kondigt aan dat de smaak en het design van het limoendrankje zullen veranderd worden. Maar waarom juist?

Het limoendrankje dat bij warme temperaturen wel eens kan smaken, zal binnenkort een grote verandering ondergaan. “Zowel de smaak als het design van het flesje krijgen een make-over”, schrijft Metro UK. Maar of we die veranderingen ook in België zullen merken, is nog een raadsel. Op dit moment lijkt het enkel in het Verenigd Koninkrijk te zullen veranderen.

De smaak

Coca-Cola zal het recept van Sprite veranderen. Buiten een verschil in de hoeveelheid suiker, zullen er binnenkort meer verschillen tussen beide Sprite-varianten zijn. Maar waarom passen ze het recept precies aan? De nieuwe smaak zal worden geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat consumenten het verschil kunnen proeven tussen de originele Sprite-smaak en de Zero Sugar-versie.

Bron: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

“De citroen-limoensmaak van zowel Sprite als Sprite Zero Sugar zal versterkt worden”, zei het bedrijf. Maar om de twee dranken uit elkaar te houden, zal de Zero Sugar-optie een lichter smaakprofiel hebben.

Het flesje

Het nieuwe ontwerp zal duidelijker maken welke Sprite de originele is en welke Sprite suikervrij is. “De opgefriste smaak zal vergezeld worden door de uitrol van een nieuw verpakkingsontwerp dat een stijlvolle rand aan de klassieke Sprite-look geeft. Strakke nieuwe witte en zwarte tekst zullen Sprite en Sprite Zero Sugar duidelijk van elkaar onderscheiden”, vertelt vicepresident van commercial development Martin Attock aan Metro UK.

Bron: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images