‘Squid Game’: Dit is hoeveel hoofdrolspeler Lee Jung-jae zou verdienen in seizoen 2

Netflix maakte recent alle nieuwe en oude castleden van het tweede seizoen van Squid Game bekend. Daarbij hoort uiteraard ook hoofdrolspeler Lee Jung-jae, al moest de streamingdienst daarvoor wel diep in de buidel tasten. Hij zou namelijk maar liefst 1 miljoen dollar (916.000 euro) per aflevering gevraagd hebben. Dat is meer dan vier keer zoveel als voor het eerste seizoen.

Twee weken geleden loste Netflix de eerste lading nieuwe acteurs voor het tweede seizoen van Squid Game. Het ging toen om vier namen. Met nog eens acht nieuwe namen eerder deze week maakte de streamingdienst de cast voor seizoen twee compleet.

Lee Jung-jae

Uiteraard keren er daarnaast ook heel wat vertrouwde gezichten terug. De bekendste daarvan is ongetwijfeld Lee Jung-jae. Hij speelde in seizoen één de hoofdrol als Seong Gi-hun, ofwel speler 456. Zo won hij het dodelijk, maar zeer lucratieve spel. In de allerlaatste scène van dat seizoen konden we zien hoe Gi-hun, met roze haar, besloot om niet op het vliegtuig naar zijn dochter te stappen. Vermoedelijk zal hij proberen wraak nemen op de organisatoren.

1 miljoen dollar per aflevering

De terugkeer van Lee Jung-jae in het tweede seizoen van Squid Game is dus cruciaal. Volgens het Koreaanse medium Dispatch vroeg de acteur daarvoor wel 1 miljoen dollar (916.000 euro) per aflevering.

Dat bedrag lijkt hoog, maar is op zich niet overdreven. Jung-Jae was in het eerste seizoen van Squid Game al bekendste naam in de cast. Hij was in het verleden namelijk al in heel wat grote Koreaanse films te zien en sleepte al veel prestigieuze awards in de wacht. Daardoor kreeg hij ook in seizoen één al met voorsprong de best betaalde acteur. Volgens verschillende bronnen kreeg hij toen 300 miljoen won (208.000 euro) per aflevering.

Meer
Lees meer...