‘Squid Game’ pop-upexpo in Parijs moet vroegtijdig sluiten door vechtpartij aan ingang

Om de populaire Zuid-Koreaanse reeks Squid Game te promoten, heeft Netflix een pop-upexpo gemaakt die te vinden is in verschillende wereldsteden. De eerste was in Seoul in Zuid-Korea en de tweede opende dit weekend z’n deuren in Parijs, maar die deuren gingen sneller dan gepland opnieuw dicht na een vechtpartij aan de deur.

In Squid Game moeten 456 deelnemers kinderspelletjes spelen om kans te maken op de pot van 45,6 miljard won (zo’n 33 miljoen euro). Maar bij die spelletjes staat hun leven op het spel. De bezoekers van de pop-up expo van de reeks in Parijs namen hier blijkbaar een voorbeeld aan toen er rellen uitbraken in de wachtrij.

Vechtpartij

Op Twitter en TikTok circuleerden beelden van een vechtpartij in de straat voor de Squid Game expo waar honderden mensen al uren stonden aan te schuiven. In een tweede video is te zien hoe de politie niet veel later ter plaatse arriveert.

In beelden, die al snel viraal gingen, is te zien hoe tientallen mensen weglopen wanneer twee mannen vechten op straat. In een reactie op de tweet legt iemand uit dat de ruzie veroorzaakt zou zijn toen een van de twee het zusje van de ander hardhandig had geduwd in de rij voor de pop-up.

Op TikTok laten mensen weten dat ze, na meer dan 6 uur aan te schuiven voor de expo, naar huis werden gestuurd omdat de pop-up besloot om na het incident z’n deuren te sluiten.

@adieulesfilles

💀💀💀💀 c’était n’importe quoi ##squidgame ##squidgameparis

♬ original sound – a.rando.editor

Squid Game pop-up expo

De Squid Game expo was eerst te vinden in Seoul in Zuid-Korea en verhuisde dit weekend naar de Franse hoofdstad Parijs, waar hij twee dagen lang te bezichtigen was. Het incident vond plaats op de tweede en laatste dag van de expo in Parijs. In de expo vind je nagebouwde sets uit de reeks, kan je enkele van de spelletjes zelf spelen en kan je op de foto met de bewakers uit de reeks.

Het is nog niet geweten of de expo na het incident nog elders zal neerstrijken.

Het evenement viel duidelijk in de smaak want dit is de rij in Parijs:

Meer
Lees meer...