‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk hint naar mogelijke spin-offs van de reeks

Netflix liet eerder al weten dat het plannen had om Squid Game uit te bouwen tot een universum. De Zuid-Koreaanse reeks werd een ongezien succes voor de streamingdienst en is tot op heden de meest bekeken reeks op Netflix. Regisseur Hwang Dong-hyuk werkt momenteel aan het tweede seizoen, maar hint nu ook op mogelijke spin-offs van Squid Game.

Het lijkt erop dat we nog heel wat Squid Game te zien zullen krijgen in de toekomst. Op dit moment wordt er gewerkt aan het tweede seizoen van de reeks. Daarnaast komt er ook een spelprogramma gebaseerd op de reeks. Maar da’s mogelijk nog niet alles.

Buitenlandse versies

In het eerste seizoen van Squid Game kregen we de vips te zien die kwamen kijken naar Squid Game. Daarbij zeiden ze dat “de Koreaanse versie hun favoriet was”. In een nieuw interview met Deadline bevestigt regisseur Hwang Dong-hyuk nu dat hij die woorden heel bewust in de reeks had gestoken met het oog op mogelijke spin-offs in het buitenland.

“Ik heb het script zo geschreven dat het zou hinten naar wat er in andere delen van de wereld gebeurd. De conversatie waarin de vips zeggen dat het Koreaanse spel dit jaar spectaculair is, zegt zo tussen de lijnen door dat er ook andere spellen zijn”, vertelt de regisseur. “Dit was bewust, zodat – als de reeks het goed zou doen – ik het universum verder zou kunnen verspreiden. Zo kunnen andere landen hun eigen versie van Squid Game hebben.”

Of er ook echt andere versies van Squid Game in andere landen komen, valt nog af te wachten. Maar als het van Hwang afhangt, krijgen we die dus mogelijk wel in de toekomst. Het is voorlopig nog niet geweten wanneer het tweede seizoen van Squid Game zal verschijnen al liet de regisseur wel al weten dat hij hoopt dat het vervolg voor 2024 op Netflix zal verschijnen.

Meer
Lees meer...