Left Right
scrollTop top

Bruine Stella-flesjes worden groen: nieuwe fase in marketingstrategie van AB InBev


© AB InBev

De bruine glazen flesjes van Stella Artois worden vervangen door groene flesjes. Brouwerij AB InBev doet dat naar eigen zeggen om het wereldberoemde Leuvense pilsbier een meer exclusieve look te geven.

De Stella-flesjes krijgen een groene kleur. Dat meldt onder meer de VRT. In het buitenland wordt het Leuvense bier al jaren in een groen flesje verkocht.

De brouwerij benadrukt ook dat de inhoud van het flesje dezelfde blijft. De bruine Stella-flesjes in het recyclagecircuit zullen voor andere bieren gebruikt worden. De brouwerij beweert dat de eerste reacties op het groene flesje positief zijn.

Groene Stella, bruine Jupiler

ab inbev

De flesjes van Jupiler dat ook in handen van AB InBev is, blijven bruin. Wellicht wil de brouwerij een duidelijker onderscheid maken tussen de twee pilsbieren. Stella Artois wordt op de kaart gezet als luxebier, Jupiler als voetbal- en festivalbier. Enkele jaren geleden voerde AB InBev al nieuwe Stella-glazen in met een meer verfijnde look. AB InBev laat zelf weten dat een groen flesje “exclusiever” oogt en “beter past bij het beeld van het bier”.

Wist je dat …

Het pilsbier dat vandaag bekendstaat als Stella Artois – anders dan sommigen denken – niet bestaat sinds 1366. Het bier met een alcoholpercentage van 5,2 procent werd in 1926 ingevoerd als ‘kerstbier’ onder de naam Stella. Het bier was zo populair dat de oude Leuvense Artois-brouwerij de pils het hele jaar door begon te brouwen. Het recept is sindsdien geregeld veranderd waardoor het bier een minder bittere smaak gekregen heeft.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899