Steven Spielberg onder vuur na opmerking over “onbekende acteurs” in ‘Squid Game’

De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg ligt zwaar onder vuur op sociale media. Tijdens een panel op de PGA Awards ging het over het succes van Squid Game. Daarbij vertelde Spielberg dat het “interessant is dat onbekende mensen de hoofdrol kunnen krijgen in succesvolle series en films”. En dat schoot bij veel fans van Lee Jung-jae in het verkeerde keelgat.

Vorig jaar groeide de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game onverwacht uit tot de populairste Netflixreeks ooit. Daarna werd de reeks ook gelauwerd op de SAG Awards, waar acteurs Lee Jung-jae en Jung Ho-yeon geschiedenis schreven met hun awards voor Beste Acteur en Actrice in een dramaserie.

“Onbekende mensen”

Afgelopen weekend was Steven Spielberg aanwezig op een panel van de PGA Awards. Het ging daar over het ongeziene succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. “Squid Game kwam en veranderde de industrie voor ons allemaal”, zei Spielberg op het panel. Daarbij bedankte hij ook Ted Sarandos, de CEO van Netflix, die in het publiek aanwezig was.

Daarna lauwerde Spielberg de keuze van Netflix voor “onbekende acteurs” in de reeks. “Lang geleden waren het de Amerikaanse sterren die mensen naar de cinemazalen lokten. Vandaag is het interessant dat onbekende mensen de hoofdrol kunnen spelen in series en films.”

IndieWire deelde een artikel op Twitter over het panel met de quote van Spielberg als titel en die werd opgepikt door fans van Squid Game en hoofdrolspeler Lee Jung-jae. Zij lieten weten dat de opmerking van Spielberg ongepast was en de indrukwekkende carrière van de acteur negeerde. Het is overigens niet de eerste keer dat Amerikanen denken dat Lee Jung-jae een nieuwe acteur is. Zo kreeg hij al verschillende keren de vraag of hij sinds Squid Game vaak herkend wordt op straat.

Lee Jung-jae

Hoewel Squid Game voor de meeste Amerikaanse (en andere buitenlandse kijkers) de eerste kennismaking met Lee Jung-jae was, is de acteur allesbehalve een “onbekend persoon” in zijn thuisland. Hij was in 1993 voor het eerst te zien op de Zuid-Koreaanse televisie in de reeks Dinosaur Teacher. Later verscheen hij in tientallen Zuid-Koreaanse films en series, waaronder de bekroonde films Typhoon (2005), The Housemaid (2010) en New World (2013). Hij groeide uit tot een van de meest bekroonde acteurs in Zuid-Korea met tientallen awards.

Ook de andere acteurs uit Squid Game hadden al een indrukwekkend palmares voor hun rol in de Netflixreeks. Zo was Jung Ho-yeon (Kang Sae-byeok/Speler nr. 67) al een internationaal bekend model en behoren ook Park Hae-soo (Cho Sang-woo/Speler nr. 218), Gong Yoo (The Salesman) en Lee Byung-hun (The Front Man) tot de bekendste acteurs in Zuid-Korea.

Wil je graag meer Zuid-Koreaanse series bekijken? Neem dan een kijkje op onze top 15 met de beste Zuid-Koreaanse series op Netflix. De algemene top 50 met onze favoriete Netflixreeksen vind je hier.

Meer
Lees meer...