Straks schrijf je als een genie: het geschrift van Albert Einstein wordt een lettertype

We kunnen binnenkort allemaal schrijven zoals Albert Einstein. Over de inhoud spreken we ons niet uit, maar het handschrift van Einstein zal wel als digitaal lettertype beschikbaar zijn. Dat is alvast het plan van een nieuw project op Kickstarter.

De Duitser Harald Geisler, die zich bezig houdt met geschriften, wil het handschrift van de beroemde Albert Einstein voor iedereen beschikbaar maken. Zeker voor een wetenschapper had Einstein echt wel een heel mooi handschrift, waar heel wat mensen jaloers op zijn. Geisler hoopt op Kickstarter geld in te zamelen om zijn concept uit te werken en onder een breed publiek te verspreiden.

“Ik wil me graag inbeelden dat wanneer we het handschrift van Einstein gebruiken, er ook een stukje van zijn genie in ons eigen geschrift kruipt”, zo wil Geisler potentiële investeerders overtuigen. Zelf is hij al sinds 2009 met het project bezig. Hij zag iets gekribbeld staan op een serviette in een koffieshop en plots kreeg hij het idee om de handschriften van grote denkers uit ons verleden in een lettertype om te zetten.

Verschillende versies per letter

Daarvoor moest Geisler honderden pagina’s van Einsteins teksten doornemen, en daarna moest hij iedere letter digitaal kopiëren door de beweging na te bootsten waarmee de inkt op papier is gezet. Natuurlijk schrijf je niet iedere letter elke keer op dezelfde manier. Daarom maakte Geisler per letter verschillende versies die zich kunnen aanpassen op basis van de letter die je vervolgens schrijft.

Wie investeert, en dat kan vanaf 15 dollar, zal het lettertype mogen gebruiken op PC, Linux, Mac en iOS. Maar naast het handschrift van Einstein zal je dan nog een aantal extra lettertypes cadeau krijgen. Het doel voor Geisler is 15.000 dollar binnenhalen. En dat lijkt zeker te gaan lukken, want met nog 38 dagen te gaan, heeft hij al meer dan 11.000 dollar verzameld.

(Bronnen: Mashable, Kickstarter)
Meer
Lees meer...