Streamz deelt releasedatum en eerste beelden ‘Mocro Maffia’ seizoen 4

De misdaadserie Mocro Maffia kent een ontzettend grote populariteit bij onze noorderburen, mede dankzij het feit dat die gebaseerd is op waargebeurde events in het criminele milieu van Amsterdam. Onlangs werd ook de dood van misdaadjournalist Peter R. de Vries er aan gelinkt, die mogelijk was vermoord door de ‘echte’ Mocro maffia. De reeks is ondertussen al aan zijn vierde seizoen toe, dat bij ons vanaf 28 januari 2022 op Streamz zal verschijnen.

Het nieuwe, vierde seizoen van de populaire serie Mocro Maffia zal eind januari 2022 in ons land op Streamz verschijnen. De streamingdienst trakteert ons wel al op een teaser van dat aankomende seizoen. Een week eerder, op woensdag 19 januari 2022 wordt ook de korte film Mocro Maffia Meltem gelanceerd op het streamingplatform, waarin het nieuwe personage Meltem wordt geïntroduceerd.

Echt of niet?

Heel Nederland is blijkbaar verslaafd aan Videolands misdaadreeks over rivaliserende drugsbendes in Amsterdam, meldt Esquire. Deze obsessie zou meerdere oorzaken hebben. Hieronder valt o.a. het sterke acteerwerk van Achmed Akkabi, die wij vooral goed kennen als Appie uit Het Huis Anubis, en Nasrdin Dchar (Rabat, Deadline), maar het is vooral het verhaal dat de Hollandse kijkers meesleept.

Die is namelijk gebaseerd op het gelijknamig boek van misdaadjournalist Wouter Laumans, genaamd Mocro Maffia: Geld, Ambitie, Hoogmoed en Verraad in de Onderwereld. En hoewel Akkabi en Thijs Römer (Moordvrouw, Nieuwe Buren), de bedenkers van de serie, er hun eigen ding mee deden, berusten een aantal elementen wel degelijk op de gebeurtenissen uit de echte onderwereld van de Nederlandse hoofdstad, Amsterdam.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van Mocro Maffia, een Videoland Original, bevat acht afleveringen. De kijker kan zich verwachten aan meer actie, drama, familieconflicten en verraad in de grimmige misdaadserie over de Amsterdamse onderwereld

De teaser geeft nog niet al te veel weg over wat er zich precies zal afspelen, maar we zien wel al heel wat bekende én nieuwe gezichten. Naast Romano (Mandela Wee Wee, Gooische Vrouwen), Potlood (Dchar) en De Paus (Akkabi) duikt ook het nieuwe personage Meltem op. Die rol wordt vertolkt door de Nederlandse actrice Sinem Kavus, onder andere bekend uit Hoogvliegers, Flikken Maastricht en Forever Rich.

Nieuw personage

Het nieuwe personage Meltem wordt ons eerst geïntroduceerd in de korte film Mocro Maffia Meltem, die in aanloop naar het nieuwe seizoen van de reeks vanaf 19 januari op Streamz te zien zal zijn. Het karakter Meltem zit in de creditcardfraude, een business waarmee ze onder de radar van de politie blijft. De Turks-Nederlandse vrouw is slim en doordacht. Haar enige zwakke plek is haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus. In de korte film probeert Meltem haar vader uit de handen van de Mocro Maffia te redden, waarvoor ze naar haar Turks-Duitse familie in Düsseldorf gaat, die net als de Amsterdamse bende in coke handelt.

Het vierde seizoen van de Videoland Original Mocro Maffia wordt geregisseerd door Victor D. Ponten en Aaron van Valen. Mocro Maffia Meltem is geregisseerd door Mustafa Duygulu. Beiden worden geproduceerd door Fiction Valley.

Bekijk hier de teaser voor het 4de seizoen van Mocro Maffia:

Het nieuwe seizoen van Mocro Maffia zal vanaf 28 januari wekelijks verschijnen op Streamz. De korte film Mocro Maffia Meltem is vanaf 19 januari te zien.

Meer
Lees meer...