’t Is officieel: vandaag is de warmste dag ooit in België

Termometer
Photo by Jarosław Kwoczała on Unsplash

37,3 graden, dat is het nieuwe hitterecord van België. Zoals al lang voorspeld werd, is het vandaag bloedheet. Zo heet zelfs dat we een nieuw record gehaald hebben. Nadat gisteren de warmste temperatuur ooit gemeten werd in ons land, is het officiële hitterecord nu ook gebroken.

De dag is nog maar halverwege, maar het hitterecord van 1947 is nu al gesneuveld. Vanmiddag werd in Ukkel een temperatuur opgemeten van 37,3 graden, dat is 0,7 graden meer dan het vorige record. Daardoor kunnen we officieel spreken van de warmste dag ooit.

40,2 graden

We haalden gisteren al een temperatuur van 40,2 graden. Deze werd gemeten in Angleur bij Luik. Ook in Vlaanderen was het gisteren al bloedheet met een temperatuur van 39,9 graden in Kleine Brogel. Maar gisteren bleef de temperatuur in Ukkel, met 35,9 graden onder het record van 36,6 graden uit 1947.

Maar vandaag moest dat record er dan toch aan geloven. Kort na de middag werd er al een temperatuur opgemeten van 37,3 graden in Ukkel. Daarmee is het dus 0,7 graden warmer dan het werd op 27 juni 1947. 25 juli 2019 zal dus de geschiedenisboeken ingaan als de warmste dag ooit in België.

Gesponsorde artikelen