‘The Big Bang Theory’: Dit is hoeveel de acteurs nog steeds jaarlijks verdienen

Hoewel er in 2019 een einde kwam aan The Big Bang Theory is de serie nog steeds zeer populair op allerhande streamingdiensten. De komische reeks zou jaarlijks nog altijd 1 miljard dollar (920 miljoen euro) opleveren, maar hoeveel krijgen de voormalige hoofdrolspelers?

Er is al veel gezegd en geschreven over de zeer lucratieve contracten die de zes hoofdrolspelers van Friends afsloten voor het tiende en laatste seizoen van de sitcom. Daarin stond namelijk een clausule die ervoor zorgde dat de acteurs tot in de eeuwigheid 2 procent krijgen van wat Friends opbrengt. Jaarlijks zou dat neerkomen op zo’n 20 miljoen dollar (18,4 miljoen euro) in royalties per persoon.

Twaalf seizoenen

Minder bekend is dat de hoofdrolspelers van The Big Bang Theory een gelijkaardige deal hebben. Die sitcom liep maar liefst twaalf seizoenen en eindigde in 2019. Binnenkort komt er een spin-off, maar ook het origineel blijft populair.

De hoofdrolspelers van The Big Bang Theory wisten voor dat laatste seizoen een heel lucratief contract te onderhandelen. Terwijl iedereen in het eerste seizoen tussen de 45.000 dollar (41.000 euro) en 60.000 dollar (55.000 euro) per aflevering kreeg, klom dat cijfer voor een groot deel van de cast naar 1 miljoen dollar (920.000 euro) per aflevering op het einde van de reeks.

Jim Parsons, Kaley Cuoco en Johnny Galecki

Het waren Jim Parsons (Sheldon Cooper), Kaley Cuoco (Penny), Johnny Galecki (Leonard Hofstadter), Simon Helberg (Howard Holowitz) en Kunal Nayyar (Raj Koothrappali) die zo’n loon kregen. Een belangrijk verschil is wel dat enkel Jim Parsons, Kaley Cuoco en Johnny Galecki daarnaast een clausule kregen zodat The Big Bang Theory voor 1 procent van hen is. Aangezien de sitcom jaarlijks nog steeds 1 miljard dollar (920 miljoen euro) opbrengt, krijgen ze ieder jaar 10 miljoen dollar (9,2 miljoen euro).

Meer
Lees meer...