‘The Boys’: Showrunner blikt vooruit op seizoen 4 en geeft hint over toekomst van Homelander

Hoewel Homelander in het derde seizoen van The Boys voor het eerst serieus uitgedaagd werd, is het geen verrassing dat de steeds gemener wordende superheld nog steeds leeft. Toch zal het voor sommige fans een ontgoocheling geweest zijn. Dat beseft ook showrunner Eric Kripke, die in een reactie terugblikte op de seizoensfinale van seizoen 3 en vooruitblikt naar wat we in de toekomst nog mogen verwachten van de succesreeks van Amazon Prime Video.

(Let op voor spoilers van The Boys)

Sinds 8 juli staat het volledige derde seizoen van The Boys op Amazon Prime. Wie de seizoensfinale gezien heeft, weet dat Homelander (Antony Starr) nog maar eens als overwinnaar uit de strijd met zijn tegenstanders is gekomen. Dat werd pijnlijk duidelijk toen de supe in de slotscène een tegenstander in het midden van 5th Avenue doodlaserde met zijn ogen. Even was er stilte bij zijn aanhangers, maar onder aanvoering van Todd, de stiefvader van Mother’s Milk’s dochter Janine, ontstond er al snel gejuich.

Homelander

Voor Homelander was dat de zoveelste bevestiging dat hij zich alles kan permitteren. En zijn zoon Ryan stond erbij en keek er al glimlachend naar. “Ik vermoed dat veel kijkers na die scène kwaad zullen zijn op de scenaristen van The Boys“, reageerde showrunner Kripke tegenover Insider. “Maar ik weet ook dat er een verschil is tussen ‘hate‘ en ‘love to hate‘. We proberen die balans te behouden. De kijkers vinden het leuk om Homelander te haten, maar zijn ongetwijfeld gefrustreerd over wat nu kan volgen.”

Over dat vervolg deed Kripke overigens ook nog een belofte. “Het verhaal is nog niet voorbij”, zei hij. “Hou je vast, mensen. Er is meer te vertellen en ik beloof jullie nu dat ik deze serie niet zal laten eindigen met Homelander die wint. Dus daar kun je me aan houden.”

Seizoen 4

In een ander interview, met IGN, sprak de showrunner van The Boys ook over wat we mogen verwachten in seizoen 4. Daarin zal Ryan (Cameron Crovetti), de zoon van Homelander en Butchers ex Becca, een grotere rol spelen. De jonge supe koos in de recente seizoensfinale bewust voor zijn vader boven Butcher (Karl Urban). Kort daarna kreeg het publiek voor het eerst Ryan te zien en zagen wij het eerst de o zo herkenbare glimlach die hij deelt met zijn vader.

“Homelander is een klootzak, ook al geeft hij om zijn zoon. Als hij Ryan mag opvoeden, zal hij Ryan opvoeden als een tweede Homelander, die slechte bedoelingen zal hebben. Als hij in die omgeving blijft, is hij op weg om een ​​nieuwe Homelander te worden”, blikt Kripke vooruit. “Dat is dus een hint naar wat een van de grootste conflicten in seizoen 4 zal zijn, namelijk dat Butcher en Homelander zullen strijden om de opvoeding van Ryan.”

De eerste drie seizoenen van The Boys zijn te bekijken op Prime Video van Amazon.

Meer
Lees meer...