‘The Flash’ verschijnt in juni ondanks arrestatie hoofdrolspeler Ezra Miller: “Nadien gesprekken over toekomst bij DC”

Vorig jaar kwamen er heel wat berichten over de acteur Ezra Miller. Miller, die non-binair is en die/hun-voornaamwoorden gebruikt, werd beschuldigd van verschillende gewelddadige incidenten, seksueel wangedrag en diefstal. In januari 2023 werd die veroordeeld tot een werkstraf van een jaar. Er was daarom geen duidelijkheid over de film The Flash waarin Miller de hoofdrol speelt, maar DC bevestigde dat de film er wel degelijk komt in juni 2023. Wanneer Miller klaar is met hun behandeling zal DC ook opnieuw met hen aan tafel zitten.

DC Studios stelde gisteren zijn aankomende projecten voor. Daarbij waren verschillende series en films die we de komende jaren mogen verwachten van de filmstudio. Een opvallende film die een datum kreeg was The Flash. Die film stond al lang gepland, maar het was onduidelijk of die er ook echt zou komen door een reeks beschuldigden aan het adres van hoofdrolspeler Ezra Miller.

Erza Miller

Op een incident uit 2011, waarbij Ezra Miller gevat werd met 20 gram marihuana op zak, na, was de acteur tot 2020 een onbeschreven blad. Maar sindsdien doken er aan de lopende band beschuldigingen op tegen de acteur. Het begon in april 2020 toen Miller beschuldigd werd van het wurgen en tegen de grond gooien van een vrouw in een bar in Reykjavik in IJsland.

In 2022 volgde een hele reeks incidenten in Hawaï. Het ging daarbij onder andere om scheld- en vechtpartijen in een karaokebar. Later datzelfde jaar kwamen er beschuldigingen van grooming van minderjarigen. In twee gevallen ging het om kinderen van amper 12 jaar oud. In april 2022 woonde Miller met een vrouw die die leerde kennen in Hawaï op een boerderij in Stamford in het Amerikaanse Vermont. Daar zou die de drie kinderen tussen de 1 en 5 jaar oud in contact hebben gebracht met wapens en drugs.

Het voorlopig laatste incident dateert van mei 2022. Toen werd Miller opgepakt voor een overval in Stamford. Miller stal daarbij enkele flessen alcohol uit een privéwoning. De acteur werd daarvoor opgepakt in augustus 2022. Daarna ging Miller in opname voor “complexe mentale gezondheidsproblemen”. In januari 2023 werd de acteur veroordeeld tot een werkstraf van een jaar voor de diefstal in Stamford. Miller is ook nog steeds in behandeling.

The Flash

Ezra Miller nam voor die onder vuur kwam te liggen wel nog de film The Flash op, waarin die te zien is in de hoofdrol als Barry Allen aka superheld The Flash. Het was lang onduidelijk of die film er nog zou komen, maar DC bevestigde gisteren dat The Flash op 16 juni 2023 zal verschijnen. Peter Safran, de co-CEO van DC Studios liet weten dat toekomstige projecten met Ezra Miller niet uitgesloten zijn. “Ezra zet zich volledig in voor hun herstel en we staan volledig achter de reis die die nu maakt. Als de tijd rijp is, als Ezra het gevoel heeft dat die klaar is om de discussie te voeren, zullen we allemaal uitzoeken wat de beste weg voorwaarts is. Op dit moment is die volledig gefocust op hun herstel.” Safran liet ook al weten dat hij de afgelopen maanden nog contact had met Miller waaruit bleek dat die enorme vooruitgang boekt.

The Flash zal dus verschijnen in juni en wordt door het proefpubliek omschreven als de Spider-Man: No Way Home van DC. Zo zouden in de film namelijk verschillende superhelden uit het DC-universum opduiken. We zouden ons zo mogen verwachten aan verschillende Batmans, met al zeker de terugkeer van Michael Keaton en Ben Affleck in de rol.

Het grootse project aan de kant schuiven was voor DC dus nooit een optie. James Gunn, de tweede CEO van DC, zei daar ook over: “Het is belangrijk om te benadrukken dat duizenden mensen werkten aan The Flash en deze mensen hebben de afgelopen jaren van hun leven gewijd aan het maken van iets heel speciaal. Regisseur Andy Muschietti, producer Barbara Muschietti, schrijfster Christina Hodson, acteur Michael Keaton, al deze mensen werkten ook mee aan deze film. Als we doen alsof de hele film gaat of staat op basis van één persoon, is dat heel frustrerend als filmmaker. Zeker als regisseur die weet dat een acteur meestal drie maanden van z’n leven spendeert op de set terwijl een regisseur zelf er twee jaar werkt.

Meer
Lees meer...