‘The Masked Singer’: Publiekslieveling wordt ontmaskerd

Het werd een einde in mineur in de vijfde aflevering van The Masked Singer. Daarin moesten we namelijk afscheid nemen van het eerste duo: de Robots. Zowel bij de speurders als bij de kijkers was het duo geliefd en als de maskers afgingen, werd die liefde alleen maar groter.

The Masked Singer pakte dit seizoen uit met een primeur: het eerste duo in de wedstrijd. Er werd volop geraden wie er achter de twee robotpakken schuilgingen. Waren het broer en zus? Vader en dochter? Of een koppel? Het bleek dat laatste te zijn.

Robots

Tot grote verbijstering bij de speurders (en de kijkers) kregen de Robots minder stemmen dan Schorpioen, waardoor zij de wedstrijd moesten verlaten en ontmaskerd werden. Veel kijkers zaten al lang op het juiste spoor, maar bij de speurders had enkel Kevin Janssens het bij het juiste eind.

Achter de maskers van Robots gingen namelijk Lize Feryn en Aster Nzeyimana schuil. Zij bewezen al vijf weken op rij dat ze meer dan behoorlijk kunnen zingen (én rappen) en schopten het zelfs verder dan de iconische zanger Johnny Logan. Zo kunnen ze toch zeker met opgeheven hoofd naar huis. “We hebben ons echt goed geamuseerd”, klonk het ook bij de twee na de ontmaskering. Toch waren ze ook ontgoocheld dat hun avontuur er al op zit. “De ontgoocheling eens je eruit ligt is zó groot. De grond zakt van onder je voeten weg”, klinkt het bij Lize.

Lang getwijfeld

Lize en Aster waren niet meteen gewonnen voor het idee om deel te nemen aan The Masked Singer. “We hebben die vraag behandeld, afgewezen, toch de deur op een kier gezet en na lang beraad beslist om toch mee te doen”, laat Aster weten in Behind The Mask. “Ik dacht: ik ga dat niet doen met mijn werk als serieuze journalist. Maar dan dacht ik: ik bén geen serieuze journalist (lacht).”

Net zoals bij Johnny Logan zorgde het pak voor problemen. “Dit was echt het meest gigantische pak van de reeks”, deelt Aster. “Het lastigste was het skelet, dat superhard was en keiveel woog. Wij zijn allebei mager van nature en we hebben niet veel reserve op onze schouders. Dat skelet steunde daarop en ik zweer het u, dat deed zó veel zeer.”

Maar ondanks de pijn kijken ze toch blij op het avontuur terug. “Het was een eer om te mogen meedoen”, vertelt Aster. “Ik was zo blij dat we dit met twee konden beleven. Alles is leuker als je het kan delen met mensen. We hebben alles bereikt wat we wilden. Ik wou een keer goed zingen en een keer goed rappen met Lize. Dat is gelukt.”

Bekijk hier nog eens de ontmaskering:

De volledige aflevering van Behind The Mask kan je nu bekijken via VTM GO.

Meer
Lees meer...