‘The Masked Singer’: Ontmaskering Edelhert toont unieke deelnemer en grootse artiest

The Masked Singer lijkt deze week echt begonnen. Na enkele verrassende en vooral grappige deelnemers blijken de overgebleven kandidaten allemaal redelijk goed van stem te zijn. Het was dan ook een lastige klus om een afvaller te bepalen en uiteindelijk sneuvelde Edelhert. Onder dat masker (en ware gewei) bleek bij de onthulling niemand minder dan ‘Mr Eurovision‘ Johnny Logan te zitten.

Als zanger won Johnny Logan het Eurovisiesongfestival twee keer, eerst in 1980 met What’s Another Year en later in 1987 met Hold Me Now. Het was ook toen dat de band tussen de Ierse zanger en ons land begon. Na de overwinning van Sandra Kim op het Eurovisiesongfestival in 1986 ging de wedstrijd het jaar erna namelijk door in Brussel.

In 1992 won de Logan zelfs nog een derde keer, deze keer als componist van het winnende nummer Why Me? van zangeres Linda Martin. Dat unieke drieluik leverde hem de terechte bijnaam en eretitel ‘Mr. Eurovision‘ op.

Niet de opvolger van Sandra Kim

Toch bleek die jarenlange ervaring met muziekwedstrijden en indrukwekkende carrière niet genoeg om het tweede seizoen van The Masked Singer in Vlaanderen te winnen. Edelhert slaagde er met zijn versie van Million Reasons van Lady Gaga namelijk niet in om tijdens zijn duel Konijn en Miss Poes te kloppen. En ook tijdens de deliberaties nadien, bij de verschillende stemgerechtigden, viel Johnny Logan telkens uit de boot.

Hij is daarmee na tennisster Yanina Wickmayer (Roos), presentator en regisseur Erik Van Looy (Radijsje) en comedian en presentator Bart Cannaerts (Cycloop) de vierde afvaller van deze jaargang van The Masked Singer op VTM. Johnny Logan zal daarmee dus ook niet in de voetsporen treden van Sandra Kim, de Belgische voormalige winnares van het Songfestival die de eerste Vlaamse editie van The Masked Singer won.

Meer
Lees meer...