‘The Masked Singer’: Tweede ontmaskering is niet spannend, wél hilarisch

Het was gisteravond al tijd voor de tweede ontmaskering in het tweede seizoen van The Masked Singer. Waar dat meestal een spannend moment was, leek het erop dat iedereen (behalve Andy Peelman) wist wie er schuilging achter het masker van Radijsje. Maar dat maakte het moment niet minder geweldig.

Na de razend spannende eerste ontmaskering in The Masked Singer, waarbij bijna niemand door leek te hebben dat achter het masker van Roos tennisster Yanina Wickmayer schuilging, was het in aflevering 2 tijd voor een heel andere ontmaskering. Iedereen leek Erik Van Looy (al dan niet met een creatieve schrijfwijze) al vanaf de eerste week te herkennen. Toch werd het een ontmaskering om niet snel te vergeten.

Radijsje

Al na zijn eerste optreden, was bijna heel Vlaanderen overtuigd van de identiteit van het wel heel vrolijke Radijsje uit The Masked Singer. Als je hem zag rondlopen, zou je het nooit gedacht hebben, maar van zodra hij begon te zingen was het overduidelijk. Erik Van Looy, gevierd regisseur en presentator van De Slimste Mens ter Wereld, zat verscholen in een glimmend radijzenpak.

Hoewel je misschien zou verwachten dat regisseur/quizmaster Erik Van Looy heel wat nodig had om overtuigd te worden om deel te nemen aan The Masked Singer was, niets minder waar. “Ze moesten het mij maar één keer vragen”, zo deelt de nog half in een radijs verklede Erik Van Looy mee.

Erik bracht het er in z’n twee nummers meer dan behoorlijk vanaf en kon met z’n stem – ook al werd die meteen herkend – toch verrassen. Een zangcarrière lijkt echter niet echt aan hem besteed. Zo heeft Erik namelijk problemen met het onthouden van z’n teksten. Gelukkig was er in zijn radijzenpak ruimte om z’n teksten aan de binnenkant te kleven zodat hij geen woord vergat tijdens z’n optreden.

Herbeleef de ontmaskering hier:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM en online op VTM GO.

Meer
Lees meer...