‘The Masked Singer: Roos zet jury op dwaalspoor en slaat iedereen met verstomming bij onthulling

De eerste afvaller van het tweede seizoen van The Masked Singer is bekend. De Belgische toptennisser en voormalige nummer 12 van de wereld – die door haar zwangerschap een sabbat neemt – wist jury en zo goed als alle kijkers op een compleet dwaalspoor te zetten, maar toch stopt het verhaal voor haar al na één optreden. Toch een straffe prestatie van Wickmayer om zo uit haar comfort zone te treden voor zoveel kijkers.

Met Edelhert, Papegaai, RobotsRidder, Cycloop, Roos, Miss Poes en Radijsje gaven zaterdag de eerste van maar liefst twaalf deelnemers van dit tweede seizoen van The Masked Singer het beste van zichzelf. Dat kwam er in de vorm van muzikale duels waarbij de kijkers in de zaal een beperkte groep thuis telkens de winnaar van ieder duel mochten kiezen. Die vier gemaskerden waren alvast zeker van hun deelname in de volgende aflevering.

Vier muzikale duels

Het eerste, en meteen hoogstaande duel tussen Miss Poes en Cycloop leverde een zege en dus een vrijstelling op voor Miss Poes. Daarnaast haalde het schattige duo Robots het met een indrukwekkende zangprestatie van Roos. In het derde duel haalde Papegaai al zijn zomerse danskunsten boven, maar het mocht niet baten tegen de stem van Ridder. Tot slot was er een eerste verrassing. De stemmers verkozen het vrolijke Radijsje namelijk boven de duidelijk meer ervaren zanger Edelhert.

Vier mensen die opgelucht konden ademhalen, vier die, vreesden dat de onthulling nabij kwam. De jury mocht twee van en nog redden en koos daarbij voor Cycloop en Papegaai. De eerste écht afvallingsrace ging dus tussen Edelhert en Roos en het was uiteindelijk die laatste die het onderspit moest delven.

Journalisten en nieuwsankers

Voor Roos haar masker afdeed, mochten de juryleden nog één ultieme gok doen. Enkele kleine hints die naar journaal zouden kunnen verwijzen bracht de vierkoppige jury in een ware tunnelvisie. Zo hoorden we de namen van Birgit Van Mol, Annelies Vanherck, Goedele Liekens en Cathrine Moerkeke. Ook de kijkers thuis leken die piste grotendeels te volgen.

De verbazing was dan ook groot toen geen journalist of nieuwsanker, maar niemand minder dan tennisser Yanina Wickmayer onder het masker bleek te zitten. Het tweede seizoen van The Masked Singer begon alvast met een bang. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? Dat kan je nu zien op VTM GO in Behind The Mask of woendagavond om 20.35 uur op VTM.

Bekijk de onthulling van Roos:

Meer
Lees meer...