‘The Masked Singer’ voegt vijf nieuwe figuren toe: Cycloop, Miss Poes, Roos, Ridder en Radijsje

Het is nog maar twee weken wachten tot de eerste aflevering van The Masked Singer op VTM. Vorig seizoen scoorde gigantisch goed in de kijkcijfers, en ook dit seizoen belooft spannend (en kleurrijk) te worden. Nadat VTM vorige week al Edelhert, Papegaai en Robots, jawel in het meervoud, voorstelde, volgt deze week de bekendmaking van vijf nieuwe figuren: Cycloop, Miss Poes, Roos, Ridder en Radijsje. Het nieuwe seizoen is vanaf vrijdag 14 januari 2022 te zien op VTM.

Vorig seizoen ging Koningin (Sandra Kim) aan de haal met de overwinning, nadat ze Duiker (Gio Kemper) versloeg in de finale. Naar die finale keken meer dan twee miljoen Belgen, wat een absoluut record was voor VTM. Of het nieuwe seizoen even hoog zal scoren, dat weten we niet, maar aan de figuren zal het alleszins niet liggen. Naast Edelhert, Papegaai en Robots, voegde VTM vijf nieuwe Masked Singers toe aan de lijst. We stellen ze graag even voor aan de hand van de geheimzinnige beschrijvingen, die door de zender werden gedeeld.

Cycloop en Miss Poes

Cycloop en Miss Poes in The Masked Singer (VTM)

De eerste nieuwe figuur is Cycloop. De foto met de aureool doet vermoeden dat Cycloop een engeltje is, maar is dat ook zo? Hij wordt beschreven als verlegen, terughoudend en onzeker. Iemand die vaak verscholen zit in een grot, en pas naar buiten komt als hij al zijn moed bijeen geraapt heeft. “Cyclopen zitten met een imagoprobleem. Maar ik ben geen bullebak. Ik eet geen mensen. Zelfs geen rood vlees”, wij zijn alvast benieuwd wat Cycloop ons daarmee wil vertellen.

Daarnaast zal ook Miss Poes haar intrede doen in The Masked Singer. In tegenstelling tot Cycloop, is zij geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en laat ze zich niet zo makkelijk doen. “Speciaal voor vandaag heb ik de mooiste jurk uit mijn collectie gekozen. Ik wuif iedereen toe want dat kan ik goed, en haal mijn mooiste tandpastasmile boven”, klinkt het bij haar. Haar grootste droom is ‘wereldvrede’ en ze is altijd politiek correct.

Roos en Ridder

Roos en Ridder in The Masked Singer (VTM)

Roos is zonder twijfel de meest fleurige kandidaat van dit seizoen. Ze is zacht, gracieus en houdt van mooie dingen. Maar als roos heeft ze natuurlijk ook doornen en een stekelig kantje. “Vergis je niet. Aan mijn doorns hebben al velen zich geprikt. Ik ben meestal heel gefocust op mijn eigen bloemperkje. Maar het is het ideale moment om mijn rozenblaadjes eens ergens anders uit te strooien.”

Ook Ridder zal een gooi doen naar de overwinning in een gigantisch sierlijk ridderkostuum. Deze superheld is elegant, stoer en komt op voor de mensheid. “Ik ben een hoffelijke ridder, maar blijf niet in de middeleeuwen steken”, klinkt het zelfs. We kunnen er dus vanuit gaan dat we hier te maken hebben met een moderne jonkvrouw of -heer.

Radijsje

Radijsje in The Masked Singer (VTM)

Het lijstje wordt afgesloten met Radijsje. Op het eerste zicht een enthousiaste verschijning, en dat wordt ook bevestigd door de beschrijving die de figuur kreeg. Radijsje is vrolijk, gek en een spring-in-’t-veld, die zich het meest thuis voelt in een serre. De meest fruitige figuur is er alvast klaar voor. “Radijsjes zijn het ultieme superfood. Dus ik voel me super goed. Ik ben een echt smaakkanon en ik kan elk moment ontploffen als een ‘boemkool’.

Bekijk hier een video waarin alle figuren nog eens worden voorgesteld:

The Masked Singer is vanaf 14 januari 2022 elke vrijdag te zien op VTM.

Meer
Lees meer...