‘The Masked Singer’: Deze nummers zingen de kandidaten in de vijfde aflevering

Morgenavond is het alweer tijd voor de vijfde aflevering van The Masked Singer op VTM. Vorige week namen we afscheid van Edelhert en verwelkomden we Konijn en IJskoning. In de aflevering van morgen wordt voor de eerste keer geen extra figuur meer toegevoegd, dus vanaf nu kan de afvalrace echt beginnen.

Na Roos, Radijsje en Cycloop namen we vorige week afscheid van Edelhert. Terwijl veel Vlamingen dachten dat zanger Helmut Lotti onder het pak zou zitten, was het toch zanger en Mister Eurovision Johnny Logan die op het einde van de aflevering werd ontmaskerd. Die reveal zorgde voor heel wat verbazing bij de jury, want enkel Karen Damen had zijn naam genoemd. Deze week gaat de race dus gewoon verder en nemen de overgebleven kandidaten het tegen elkaar op in vier duels.

Duel 1

Vorige week was het de eerste keer dat de figuren niet met twee, maar met drie moesten strijden om een plek in de volgende aflevering. Deze keer vechten ze het weer onderling uit in duels. Miss Poes en Robots mogen vrijdag de spits afbijten. Zij zijn misschien wel dé favorieten van dit seizoen, maar zullen het dus morgen voor een eerste keer rechtstreeks tegen elkaar opnemen. Miss Poes geeft het beste van zichzelf met My Head & My Heart van Ava Max, terwijl Robots zullen proberen overtuigen met de klassieker New York van Alicia Keys.

Duel 2

In het tweede duel staan Papegaai en Flamme Fatale tegenover elkaar. Zij zijn zonder twijfel de meest enthousiaste en losbollige figuren van deze editie. Papegaai laat elke week zien dat zijn energie nooit op blijkt te zijn, en mag dat deze week nog eens bewijzen met Drag Me Down van One Direction. Flamme Fatale zal haar vuur proberen aanwakkeren met Firestone van Kygo.

Duel 3

Daarna zal Schorpioen het moeten opnemen tegen IJskoning. IJskoning liet vorige week zijn innerlijke Lewis Capaldi zien, maar zal deze week iets actiever uit de hoek komen met Someone To You van Banners. Schorpioen blijft in het genre van de powerful girls en brengt Oops I Did It Again van Britney Spears.

Duel 4

Als laatste zijn Konijn en Ridder aan de beurt. Konijn hoorden we vorige week al rappen, maar nu mag hij de échte zanger in zich naar boven halen met If I Ain’t Got You van Alicia Keys. Ridder, die samen met Miss Poes gezien wordt als de beste zangeres van deze editie, brengt het energieke Dance Again van Jennifer Lopez.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...