‘The Masked Singer’ in Duitsland loopt helemaal fout wanneer deelnemer masker verliest

De grootste nachtmerrie voor de makers van het programma The Masked Singer is in Duitsland werkelijkheid geworden. Daar is het masker van een deelnemer tijdens het optreden namelijk afgevallen. Op die manier kwam iedereen al meteen te weten wie er achter het masker schuilging.

The Masked Singer is in België al drie seizoenen lang een gigantisch succes op VTM. In al die tijd zagen we in totaal maar liefst 36 karakters, met één voor één prachtige pakken de revue passeren. Het ging van onder andere Koningin (Sandra Kim) over Miss Poes tot Tovenaar (Aaron Blommaert), Champignon (Miguel Wiels) en Hippo (Boris Van Severen) in het laatste nieuwe seizoen.

Ook in andere landen is het programma een gigantisch succes. Maar daar loopt niet altijd alles van een leien dakje. In de Duitste versie ging het in de laatste aflevering namelijk helemaal mis. Tijdens een optreden van het personage Kiwi, valt zijn masker namelijk af. Een ontmaskering aan het einde van het programma leek dus al overbodig … maar daar besliste het publiek uiteindelijk anders over.

Kiwi

In The Masked Singer gaan speurders en kijkers op zoek naar de echte identiteit van een groep bizarre figuren. Die figuren zijn bekende personen die zich wekenlang in een pak hijsen en zo het beste van zichzelf geven. Elke aflevering valt er één persoon af, waarna een grote ontmaskering plaatsvindt. Daarbij komen zowel de speurders, de mensen in het publiek als de kijkers te weten wie er achter het masker zit.

Bij onze Duitse buren verliep het afgelopen weekend een beetje anders. Daar kregen de fans van het programma namelijk al de identiteit van het personage Kiwi te zien, nog voor de grote ontmaskering.

Toch door

Voor Kiwi was het afgelopen weekend de eerste keer dat hij op het podium stond. Voor zijn eerste optreden koos hij voor het nummer She’s Like The Wind uit de film Dirty Dancing. In eerste instantie verliep dat vlot, tot hij iets te uitbundig begon te dansen. Daarbij gleed het masker van zijn gezicht en was kort de identiteit van de man dus te zien.

Hoewel de fout vrijwel meteen werd rechtgezet, konden kijkers toch zien over wie het ging. Het was acteur Uwe Ochsenknecht die onder het masker schuilging. De acteur maakte zijn optreden af, maar dacht daarbij dus wel dat het einde verhaal zou zijn. Dat was uiteindelijk niet het geval, want het publiek beoordeelde dat een model het er slechter vanaf had gebracht. Ochsenknecht stoot dus door naar de volgende aflevering.

Meer
Lees meer...