‘The Masked Singer’: Drie ontmaskeringen en ijzersterke winnaar na spannende finale

Vanavond was het zover. Na al die weken kwamen we eindelijk te weten wie Koningin (Sandra Kim) en Miss Poes (Camille Dhont) opvolgt als winnaar van The Masked Singer. De grote finale ging tussen Tovenaar, Raaf en Champignon. Raaf werd al meteen ontmaskerd, waarna Tovenaar en Champignon het in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk ging Tovenaar met de grote overwinning aan de haal.

Na elf ontmaskeringen was het deze week tijd voor de grote finale van The Masked Singer. Daarin kregen we niet één, maar drie ontmaskeringen te zien. Tijdens de finale brachten alle finalisten twee songs. Daarna viel één kandidaat af en brachten de andere twee nog een laatste song.

Na de eerste ronde vond de eerste ontmaskering plaats en moest Raaf de show net voor de climax verlaten. Het ging dus toch nog tussen Champignon en Tovenaar voor de grote overwinning. Daarna volgden nog twee ontmaskeringen en mocht Tovenaar zich uiteindelijk winnaar kronen.

Eerste ontmaskering

Zowel Raaf, Tovenaar als Champignon startten de show dus met een nieuwe song. Degene die de spits mocht afbijten was Raaf. Dat deed ze met Chandelier van Sia. Na het optreden leken de juryleden al redelijk zeker over de identiteit van het figuur en ook alle tips leken naar haar te leiden. Ook na haar tweede optreden bleven de juryleden op dezelfde piste.

Daarna was Champignon aan de beurt. Hij ging dan weer voor I’m Into Folk van The Radios. Over de identiteit van de Champignon leek er bij de jury iets meer twijfel te zijn. Zo werden zowel acteur Christophe Stienlet, Miguel Wiels als Wesley Sonck genoemd. Dat was ook na het tweede optreden nog steeds het geval.

Als laatste in de eerste ronde was Tovenaar aan de beurt. Hij bracht Never Enough en maakte ook bij z’n tweede song indruk op de jury en het publiek. Daarna was het tijd voor het publiek om hun stem uit te brengen. Na die spannende eerste stemming kwam Raaf onverwacht als verliezer uit de bus. Bij een verrassende ontmaskering kwam uiteindelijk zangeres Coely uit het eerste pak. Vlaanderen was dus al enige tijd juist over de identiteit van de figuur.

Finale

Na de ontmaskering van Coely als Raaf ging het dus nog (verrassend) tussen Champignon en Tovenaar. Zij hadden nog één duet om de jury en het publiek te overtuigen. Daarbij kozen ze voor Dream On. Daarna was het aan het publiek om een laatste keuze te maken. En die keuze viel uiteindelijk op Tovenaar als winnaar.

Dat betekent dat Tovenaar Koningin (Sandra Kim) en Miss Poes (Camille Dhont) opvolgt als winnaar van The Masked Singer. Maar natuurlijk was het Champignon die eerst ontmaskerd werd. Daarbij bleven de twijfels bij de jury aanwezig. Uiteindelijk kwam Miguel Wiels uit het masker. En daar had enkel jurylid Karen Damen aan gedacht. “Ik vind het zo fantastisch dat jij erin zit”, zegt ze met de slappe lach.

Als laatste werd dan uiteindelijk de grote winnaar, Tovenaar, ontmaskerd. En ook daarover bleken de kijkers het al een tijdje eens. Het was Aaron Blommaert die als winnaar uit de bus kwam en zich winnaar van The Masked Singer 2023 mag noemen.

Meer
Lees meer...