‘The Masked Singer’ maakt op spectaculaire manier nieuwe deelnemer bekend

The Masked Singer keert op vrijdag 3 februari terug voor alweer het derde seizoen. En daarin zullen meer gemaskerde zangers dan ooit te voren te zien zijn. Er zijn dit jaar namelijk maar liefst veertien deelnemers. Daarvan kenden we er tot nu toe al acht … en nu is de negende onthuld: Kosmos.

The Masked Singer is al sinds z’n start in 2021 een gigantisch succes. Ondertussen is het al tijd voor het derde seizoen. Daarin gaan we op zoek naar de opvolger van Sandra Kim (Koningin) en Camille Dhont (Miss Poes).

In dat derde seizoen, dat van start gaat op vrijdag 3 februari, zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo is Niels Destadsbader door zijn lucratief exclusiviteitscontract met de VRT niet langer de presentator van dienst. Hij wordt vervangen door Jens Dendoncker, die in de vorige twee seizoenen al geregeld te zien was als speurder. De speurders krijgen dan weer het gezelschap van twee oud-deelnemers. Bart Cannaerts (Cycloop uit het tweede seizoen) en Tine Embrechts (Flamme Fatale uit het tweede seizoen) zullen nu namelijk mee op zoek gaan naar de bekende gezichten achter de maskers. Zij voegen zich bij Julie Van den Steen, Kevin Janssens en Andy Peelman.

14 Masked Singers

Daarnaast verandert ook het aantal deelnemers. Terwijl er in het eerste seizoen tien gemaskerde zangers waren en in het tweede seizoen twaalf, wordt dat aantal nu opgeschroefd naar veertien. Die zullen opgesplitst worden in twee groepen en om de beurt tegen elkaar strijden. De acht Masked Singers die na zes shows nog in de running zijn komen nadien samen in de grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale.

Toch zal iedere deelnemer en dus ieder kostuum wel onthuld worden voor de start van The Masked Singer. Vorige week leerden we met Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotauros en Kolonel Mops al de eerste acht kandidaten kennen. En zojuist is met een enorme mural op de Meir in Antwerpen een negende kostuum onthuld: Kosmos.

Kosmos

Kosmos ontstond 13 miljard jaar geleden en weet dan ook alles. Niets kan aan haar alziend oog ontsnappen. Die hoge leeftijd weerhoudt haar er niet van om er nog steeds prachtig uit te zien. Kosmos is helemaal in balans en straalt rust en kalmte uit. Op aarde wil ze iedereen gelukkig maken en overtuigen van “the bigger picture“. Kosmos zorgt voor ons en laat ons in harmonie leven. Yoga en mediteren kunnen hier zeker bij helpen. Toch is ze ook soms snel geïrriteerd, vooral als er een telefoon in haar buurt afgaat.

Kosmos in haar eigen woorden: “Namasté wereldse wezens. Ik ben Kosmos … Altijd onzichtbaar aanwezig, high in the sky. Da’s mijn eigen streek en af en toe verschijn ik in mijn aardse gedaante. Ik ben alles … en ook niets, overal … en nergens. Had je ooit al eens zo een heerlijk gevoel van totale rust en balans? Nee? Ik kan je helpen om je luchtdruk te verlagen. Ik ben eeuwenlang getraind om dat te doen, alle dagen. Zullen we gezellig samen mediteren? Laat mijn verschijning je in een trance brengen, naar een vakantieland en start to float!”

Kijk hier naar de grote mural van Kosmos:

The Masked Singer is vanaf 3 februari 2023 elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...