‘The Masked Singer’: Minotaurus kan zich niet langer verstoppen en is ontmaskerd

Na een weekje pauze zagen we zonet hoe er alweer een kandidaat afviel in The Masked Singer. Tegen alle verwachtingen in was het Minotaurus die vanavond het programma moest verlaten. Uiteindelijk was het acteur Jan Van Looveren die werd ontmaskerd. Zowel bij de jury als bij het publiek bleek dat al een populaire gok.

Vorige week vrijdag namen we in The Masked Singer afscheid van Mummie, die Véronique De Kock bleek te zijn. Daardoor bleven er met Champignon, Hippo, Leeuw, Raaf, Tovenaar, Foxy Lady en Minotaurus nog zeven figuren over. Zij lieten zich vandaag opnieuw horen en daarbij moesten we ook meteen opnieuw afscheid nemen van één figuur.

Minotaurus

De aflevering begon opnieuw met onderlinge duels. Daarin nam Hippo het op tegen Minotaurus, Raaf tegen Tovenaar en Champignon tegen Leeuw en Foxy Lady. Uiteindelijk was het Minotaurus die op het einde het programma moest verlaten.

Over de identiteit leken zowel de jury als het publiek het uiteindelijk eens: Jan Van Looveren. Het was dan ook geen grote verrassing wanneer de acteur verscheen. “In zo een pak zingen wordt wel onderschat”, vertelt hij na zijn ontmaskering. Uiteindelijk was hij vooral blij dat hij niet meer zo zou zweten als een rund.

Behind The Mask

In Behind The Mask vertelt hij alvast dat het pak van Minotaurus niet altijd zijn beste vriend was. “Ik voelde alles zo hard klemmen en dacht: ‘Dit hou ik gewoon niet uit, dit klopt niet, dit is te klein’.” Uiteindelijk werd zijn pak aangepast, maar dat nam niet weg dat het een zware opdracht bleef. 

Ook van claustrofobie werd hij niet gespaard. “Als je in zo’n pak van Minotaurus zit, mag je natuurlijk geen pussy zijn. Je moet in het karakter kruipen en stoer zijn. Maar je maakt je zo zenuwachtig als dat masker voor het eerst opgaat en denkt dat je adem te kort zal hebben. Dat was spannend.”

Bekijk de ontmaskering hier:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Behind The Mask is te zien via VTM GO.

Meer
Lees meer...