‘The Masked Singer’: Soaperstar blikt terug op haar avontuur

Het verhaal van Soaperstar in The Masked Singer zit er sinds vrijdagavond op. Zij werd vlak voor Big Bang, de grote samensmelting, ontmaskerd en bleek niemand minder van Kat Kerkhofs te zijn. De presentatrice en programmamaakster blikte achteraf voor de camera’s van VTM terug op haar avontuur.

Soaperstar kwam in de vijfde aflevering van The Masked Singer al voorlaatste in actie. Ze bracht daarbij Happier Than Ever van Billie Eilish. Tijdens de eerste stemmen door de vijf zangers van vrijdagavond werd Champignon naar de Big Bang gestemd. Daardoor moest Soaperstar een face-off zingen tegen Mummie. Ze verloor dat duel en zat dus in de gevarenzone tegen Leeuw. Daarbij koos het publiek voor die laatste waardoor we uiteindelijk de onthulling van Kat Kerkhofs te zien kregen.

“Nooit betrapt”

“Het was een hele drukke dag, en heel spannend. Ik wist dat als ik mijn duel had verloren tegen Mummy, dat het moeilijk ging worden tegen Leeuw. Toen had ik al door dat ik ging verliezen. Ik ben wel blij dat ik nu eindelijk eens zonder masker heb kunnen zingen”, blikte Kat Kerkhofs na de aflevering terug.

“Ik ben nooit betrapt. Het was wel moeilijk omdat ik een ander programma aan het opnemen ben waar dezelfde mensen als aan The Masked Singer meewerken. Die waren vaak over The Masked Singer bezig en vroegen dan wie er onder die pakken zou zitten. Ik vroeg toen altijd: ‘Ah, zijn jullie dat aan het filmen? Ik weet van niets’. Op een bepaald moment zeiden ze mijn pak, dus dat was wel supergrappig”, gaat ze verder. “Het was wel moeilijk om die twee producties gescheiden te houden.”

Istanbul

“Ik denk wel dat iedereen verrast gaat zijn door mijn deelname omdat ik vaak heb gezegd dat ik nooit zou meedoen”, lacht Kat Kerkhofs. “Ik denk dat mijn vrienden vooral heel verrast zullen zijn.”

“Ik vond het moeilijk om te zwijgen tegen mijn mama. Normaal heb ik in België iets meer tijd voor mijn familie en nu had ik gewoon geen tijd. Als ik van Istanbul naar België kwam, moest ik telkens dingen verzinnen”, legt ze uit.

Luister hier naar Soaperstar:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...