‘The Powerpuff Girls’ en ‘Foster’s Home For Imaginary Friends’ krijgen geanimeerde reboot

De iconische animatiereeksen The Powerpuff Girls en Foster’s Home For Imaginary Friends krijgen een reboot. Het zal daarbij niet gaan om een live-action remake, maar wel om nieuwe geanimeerde seizoenen.

We hebben goed nieuws voor wie als kind graag keek naar The Powerpuff Girls en Foster’s Home For Imaginary Friends. De twee series krijgen namelijk een reboot. Het gaat om twee animatiereeksen die opnieuw gemaakt zullen worden door de originele maker, Craig McCracken.

The Powerpuff Girls en Foster’s Home For Imaginary Friends

The Powerpuff Girls en Foster’s Home For Imaginary Friends komen terug. De robots zullen gemaakt worden door originele maker Craig McCracken bij Hanna-Barbera Studios Europe, dat vroeger Cartoon Network Studios Europe heette. Het zal opnieuw gaan om animatiereeksen.

Voor The Powerpuff Girls worden het de eerste nieuwe afleveringen sinds 2005. In 2009 verscheen wel nog de film The Powerpuff Girls Rule!!!. De voorlopig laatste aflevering van Foster’s Home for Imaginary Friends verscheen eveneens in 2009. Het is nog niet geweten wanneer en waar de series zullen verschijnen.

Live-action remake The Powerpuff Girls

Ondertussen wordt er nog steeds gewerkt aan een live-action remake van The Powerpuff Girls. Daarin gingen oorspronkelijk Chloe Bennet, Dove Cameron en Yana Perrault in de huid kruipen van respectievelijk Blossom, Bubbles en Buttercup. De serie zal de Powerpuff Girls tonen als twintigers, die een normaal leven proberen te leiden. Tot de wereld hen nodig heeft.

De opnames voor die remake gingen vorig jaar van start. Maar er kwam al meteen kritiek op de eerste foto’s vanop de set. De actrices droegen de iconische, simpele jurkjes van de Powerpuff Girls, maar in real live zien die er dus wel heel simpel uit. Op Twitter werden de looks bestempeld als “slechte cosplay” of “veel te basic“. Anderen vonden dan weer dat het geheel iets weghad van een goedkope pornoparodie. Na de kritiek op deze foto’s werd het opvallend stil rond de remake. We kwamen enkel nog te weten dat het plot van de pilootaflevering werd afgekeurd en dat actrice Chloe Bennet (Blossom) uit het project stapte.

Meer
Lees meer...