Eerste officiële foto live-action remake ‘Powerpuff Girls’ wordt wél positief onthaald

Binnenkort komt de Amerikaanse zender The CW met een live-action remake van de legendarische animatiereeks Powerpuff Girls. In die nieuwe reeks zullen Blossom, Bubbles en Buttercup te zien zijn als jongvolwassen vrouwen. Enkele dagen geleden verschenen de eerste foto’s vanop de set van de reeks en die werden niet al te positief onthaald.

Een live-action remake maken van een animatiereeks die heel simpel getekend is, is natuurlijk niet makkelijk. Dat hebben de makers van de nieuwe reeks over de Powerpuff Girls mogen ontdekken toen de eerste foto’s vanop de set verspreid werden door TMZ. Op de foto’s waren de drie hoofdrolspeelsters, Chloe Bennet (Blossom), Dove Cameron (Bubbles) en Yana Perrault (Buttercup), te zien in hun Powerpuff-look. En die stelde veel fans teleur.

“Slechte cosplay”

Op de foto’s van TMZ waren ze drie te zien in de iconische, maar heel simpele jurkjes van de Powerpuff Girls. En die zijn ook in de live-action remake heel simpel. Op Twitter worden die bestempeld als “slechte cosplay” of “veel te basic“. Anderen vinden dan weer dat het geheel iets wegheeft van een goedkope pornoparodie.

Maar er waren ook mensen die wel fan waren van de looks. Zij vinden dan weer dat de outfits perfect zijn en zijn blij dat de makers trouw blijven aan de originele outfits. Enkele maanden geleden kreeg de remake van Winx Club namelijk nog felle kritiek omdat de outfits niet leken op het origineel.

Eerste officiële foto

Maar nu heeft The CW een eerste officiële foto gedeeld van de nieuwe Powerpuff Girls en die stelt de kritische zielen toch enigszins gerust. Op de foto zijn de drie actrices te zien, maar dragen ze elk een verschillende outfit, maar wel elk in hun eigen kleur: roze voor Blossom, blauw voor Bubbles en groen voor Buttercup.

Entertainment Weekly weet bovendien dat de eenvoudige jurkjes enkel te zien zullen zijn in een flashback naar de tienerjaren van de drie superhelden. Tijdens het grootste deel van de reeks zullen de Blossom, Bubbles en Buttercup dus wel gewoon als stijlvolle jongedames door het leven zullen gaan.

Powerpuff Girls
James Acomb/The CW

Het is voorlopig nog niet geweten wanneer de live-action remake van Powerpuff Girls beschikbaar zal zijn.

Meer
Lees meer...