‘The Sims 4’ wordt vanaf 18 oktober volledig gratis

Goed nieuws voor fans van The Sims die nog met een oudere versie spelen. EA Games, de ontwikkelaar van The Sims, heeft namelijk aangekondigd dat het basisspel van The Sims 4 vanaf volgende maand volledig gratis wordt.

Ja, je leest het goed. The Sims 4, voorlopig nog steeds de meest recente versie van het spel, wordt vanaf 18 oktober gratis. Daarnaast heeft EA Games ook een cadeautje voor wie het basisspel al heeft.

Basisspel volledig gratis

Vanaf dinsdag 18 oktober zal je The Sims 4 gratis kunnen downloaden via de EA-app, Origin, Steam, PlayStation5, PlayStation4, Xbox Series X|S en Xbox One. De uitbreidings- en accessoirepakketten blijven wel betalend. Maar als je al tevreden bent met enkel het basisspel, dan kan je dat dus vanaf volgende maand volledig gratis spelen.

Door het basisspel gratis te maken hoopt EA Games meer mensen te bereiken om zo ook meer feedback te kunnen krijgen over de gameplay. EA Sports blijft het basisspel namelijk ook bijwerken. Zo kwam er onlangs nog een grote update die meer opties beschikbaar maakte voor seksuele voorkeuren van sims.

Gratis kit

EA heeft daarnaast ook gedacht aan de mensen die het basisspel eerder al kochten. Zij krijgen nu al gratis de Woestijn Luxe Kit cadeau. Daarin zitten allerlei nieuwe meubels en kledingstukken in woestijnthema. Deze kit zal gratis te downloaden zijn tot en met 17 oktober.

Op 18 oktober zal er ook een speciale summit plaatsvinden over The Sims. Daar zullen de ontwikkelaars meer vertellen over de geplande updates en uitbreidingen van The Sims 4. Er wordt daarnaast ook al een hele tijd gewerkt aan The Sims 5. Wanneer die nieuwe versie zal verschijnen, is nog niet geweten, maar aangezien The Sims 4 nu gratis wordt, vermoeden wij dat de nieuwe versie niet lang meer op zich zal laten wachten.

Bekijk hier de aankondiging van de ‘Behind The Sims Summit’:

Meer
Lees meer...