‘The Sims 5’ lost eerste blik op vernieuwingen: Dit mogen we verwachten

The Sims 5 komt eraan. Acht jaar na de release van The Sims 4 is het tijd voor de opvolger. Daarin zullen er heel wat vernieuwingen komen in het spel en daarop kregen we tijdens het ‘Behind The Sims Summit Stream Event’ al een eerste blik.

We wisten al dat The Sims 4 gratis zou worden vanaf dinsdag 18 oktober 2022. Daardoor dachten velen dat The Sims 5 binnenkort gereleased zou worden. We kregen onze eerste blik op The Sims 5, maar zullen nog even geduld moeten hebben voor het spel ook echt zal verschijnen.

The Sims 5

The Sims 5 werd nog niet als The Sims 5 voorgesteld, maar wel als Project Rene. Daarbij verwijst Rene naar woorden als renewal, Renaissance en rebirth, waarmee de makers van The Sims duidelijk willen maken dat er grote veranderingen zullen komen in het spel.

Enkele van die veranderingen werden tijdens het streamevent al getoond. Zo krijg je meer opties om meubelen aan te passen. In de stream werd zo getoond hoe je makkelijk van een eenpersoonsbed een tweepersoonsbed kan maken. Ook zal je meer opties krijgen voor kleuren van meubels, waarbij het ook mogelijk wordt om patronen toe te voegen in eender welke kleur. Daarnaast – en ongetwijfeld tot groot genoegen van spelers – zal je niet langer gebonden zijn aan het raster op de grond om je meubelen te plaatsen.

Het laatste nieuwtje dat The Sims 5 al meedeelde, was dat je op verschillende toestellen tegelijk kan spelen. Daarbij kan je dus op desktop een kamer aanpassen, waarbij je die aanpassing ook meteen op je smartphone kan zien. Dit maakt het ook mogelijk om samen met je vrienden aan één huis te werken.

Releasedatum

Voorlopig is er nog geen releasedatum voor de nieuwe versie van The Sims 5 bekend. Wel laat Lyndsay Pearson, de vice-president franchise creative van The Sims, weten dat er nooit eerder zo vroeg in de ontwikkelingsfase informatie werd gedeeld. “We hebben nooit eerder informatie over onze games gedeeld jaren voor ze gelanceerd werden”. Waarschijnlijk zullen we dus nog enkele jaren geduld moeten hebben.

Bekijk hier de eerste foto’s van The Sims 5:

Meer
Lees meer...