‘The Tinder Swindler’-slachtoffers starten een GoFundMe om schuldenberg kleiner te maken

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar de documentairefilm The Tinder Swindler. Die vertelt het verhaal van de drie slachtoffers van oplichter Simon Leviev. Leviev deed zich voor als miljardair en probeerde op die manier via Tinder verschillende vrouwen te verleiden. Later vroeg hij hen geld en dat geld willen de slachtoffers nu graag terug.

In The Tinder Swindler is te zien hoe Simon Leviev, die eigenlijk Shimon Hayut heet, enkele vrouwen oplichtte via Tinder. De slachtoffers doen in de documentairefilm hun ervaring met hem uit de doeken, in de hoop een einde te maken aan zijn overwinningstocht. Leviev kon namelijk maar liefst 10 miljoen dollar (zo’n 8,7 miljoen euro) van verschillende vrouwen afhandig maken.

The Tinder Swindler

In de documentaire kwamen drie vrouwen aan het woord, die elk voor duizenden euro’s zijn opgelicht door Leviev op Tinder. Toen uitkwam wat Leviev hen had misdaan, kwamen de Noorse Cecilie Fjellhøy, de Zweedse Pernilla Sjöholm en de Nederlandse Ayleen Charlotte ook met elkaar in contact. Die laatste besloot het heft in eigen handen te nemen en lichtte op haar beurt Simon Leviev zelf op.

Ayleen deed alsof ze Leviev nog steeds geloofde en slaagde er op die manier in om zijn merkkleren mee te krijgen. Die verkocht ze later via tweedehandssites, om de winst voor zichzelf te houden. Toch is dat nog lang niet genoeg, want de drie slachtoffers zijn nog steeds bezig met het afbetalen van hun verschillende leningen.

GoFundMe

Om die reden zijn ze nu een GoFundMe-pagina gestart. Cecilie, Pernilla en Ayleen schreven op die pagina ook een tekst die duidelijk uitlegde wat ze precies met de pagina wilden bereiken. “De laatste dagen waren een wervelwind en we zijn alle drie compleet gevloerd door de steun en het medelijden van iedereen”, klinkt het in de tekst. “Na veel gesprekken hebben wij beslist om deze GoFundMe te starten, omdat heel wat mensen ons vroegen of we er een hadden. Daarnaast zagen we ook een aantal valse pagina’s en dat wilden we absoluut niet.”

Het trio benadrukte ook nog eens dat ze begrijpen dat mensen andere goede doelen veel belangrijker en waardevoller vinden. “We zijn eeuwig dankbaar voor de mensen die er specifiek voor kiezen om aan ons te doneren. Wij willen gewoon ons leven terug”, staat er nog geschreven. Op dit moment hebben ze al 62.800 euro ingezameld.

Bekijk hier de trailer van The Tinder Swindler:

https://www.youtube.com/watch?v=_R3LWM_Vt70

Meer
Lees meer...