‘The Voice Kids’ keert terug met nieuw seizoen, nieuwe coaches en meer

The Voice Kids is terug voor een geheel nieuw seizoen, met vers bloed bij de coaches, de hosts en uiteraard met nieuw jong zangtalent! De zoektocht naar de mooiste kinderstem van Vlaanderen begint vanaf vrijdag 25 maart om 20.35 uur op VTM.

Laura Tesoro keert terug als een vertrouwde coach, en ook Marthe en Hanne uit K3 zijn al bekende gezichten bij het programma. Toch zal hun draaistoel een nieuw naambordje krijgen, aangezien kersvers K3’tje Julia haar debuut zal maken als coach. Ook de twee andere draaistoelen zullen een nieuwe naam krijgen. Want internationaal singer-songwriter en voormalig songfestivalwinnaar Duncan Laurence en de razend populaire Metejoor zullen ook debuteren als nieuwe zangcoaches. Samen met het publiek beslissen zij welke jonge nachtegaal ervandoor gaat met een studiebeurs ter waarde van maar liefst 10.000 euro. 

Nieuwe cohost

Bij The Voice van Vlaanderen kreeg presentatrice An Lemmens al een nieuwe cohost, en dat werd de 19-jarige Aaron Blommaert. Maar ook voor het presenteren van The Voice Kids krijgt An nieuw gezelschap. Dat zal zanger en acteur Maksim Stojanac zijn, die we vooral goed kennen uit de Ketnetreeks #LikeMe. Met tonnen enthousiasme en onweerlegbare peptalks staan beide hosts al helemaal klaar om de kandidaten en hun familie te steunen en op te vangen naast het podium. 

“Ieder jaar denk ik dat het talent niet meer overtroffen kan worden, maar ook dit keer ben ik opnieuw overweldigd door de kleine performers op het podium”, vertelt An. Haar indruk over de nieuwe coaches? “Ze zijn mondig, speels, zorgen voor een ongeziene dynamiek en halen vaak onverwachte kandidaten binnen”, zegt de presentatrice. 

Hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Vanaf vrijdagavond 25 maart 2022 starten de welgekende ‘Blind Auditions’, waarbij het de bedoeling is dat de jonge zangtalentjes op zijn minst één van de coaches – bijna letterlijk – van hun stoel blazen. Maar ook dit jaar kunnen de coaches elkaar weer buitenspel zetten door elkaars stoel te blokkeren.

Daarna volgen de ‘Knock-Outs’ waar de jonge zangers en zangeressen elkaar moeten zien te overtreffen in een muzikaal duel. Uiteindelijk stoten acht talenten (twee per team) door naar de finale, maar slechts één van hen zal zich de winnaar van The Voice Kids 2022 mogen noemen.

Bekijk hieronder een preview van het nieuwe seizoen van The Voice Kids:

Het nieuwe seizoen van The Voice Kids is vanaf vrijdag 25 maart om 20.35 uur te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...