The Weeknd krijgt z’n eigen dag in thuisstad Toronto

The Weeknd heeft afgelopen weekend de halftime show van de Super Bowl verzorgd. Da’s het meest bekeken sportevenement in de Verenigde Staten, en het is ook de rest van wereld niet onbekend. Het is dat ook niet echt verrassend dat ze in Toronto, de thuisstad van The Weeknd, enorm trots zijn. Die trots heeft de burgemeester een naam gegeven: The Weeknd Day.

The Weeknd zal zich 7 februari 2021 waarschijnlijk voor de rest van z’n leven herinneren. Da’s namelijk de dag waarop de zanger de prestigieuze halftime show van de Super Bowl verzorgde. Dat deed ie volledig live, en zonder speciale gasten. En z’n optreden was een gigantisch succes. The Weeknd is zelfs een meme geworden.

The Weeknd Day

In Toronto, de thuisstad van de Canadees Abel Makkonen Tesfaye aka The Weeknd, zaten ze ook op het puntje van hun stoel. Dat heeft burgemeester John Tory op die zevende februari met de wereld gedeeld via Twitter. De boodschap maakt deel uit van de aankondiging van The Weeknd Day.

Je leest het goed: The Weeknd krijgt z’n eigen dag in Toronto. Die wordt vanaf nu elk jaar op 7 februari gevierd. “Met trots mag ik aankondigen dat 7 februari The Weeknd Day is in Toronto”, schreef de burgemeester van de stad op Twitter.

Eerste Canadese solo-optreden

In de verklaring bij het bericht legt burgemeester Tory ook uit waarom het optreden van The Weeknd zo speciaal zou worden. “Hij wordt de eerste Canadees die solo de halftime show van de Super Bowl verzorgt. Hij is bovendien nog maar de derde Canadees ooit die tijdens een van ’s werelds best bekeken evenementen live optreedt.”

De halftime show van The Weeknd:

Wereldtour

The Weeknd heeft niet alleen van 7 februari z’n dag gemaakt, hij heeft eigenlijk van februari zijn maand gemaakt. Vorige week kondigde de zanger namelijk nog de nieuwe data van z’n wereldtournee aan. En die tour bevat twee stops in het Antwerps Sportpaleis, op 28 en 29 september 2022.

Meer
Lees meer...