Left Right
scrollTop top

The Weeknd treedt volledig live op tijdens de Super Bowl


The Weeknd
© The Weeknd tijdens de American Music Awards – Isopix

Het optreden van The Weeknd tijdens de rust van de Super Bowl zal volledig live gebeuren. Daar waren de voorbije weken wat twijfels over. Het idee lag namelijk op tafel om bepaalde stukken van de show op voorhand op te nemen. Dat was om te kunnen voldoen aan de geldende coronamaatregelen. Maar dat plan mag dus in de vuilnisbak.

De Super Bowl is met voorsprong het belangrijkste sportevenement in de Verenigde Staten. Het is de finale van de NFL, de American Footballcompetitie. Komend weekend strijden de Tampa Bay Buccaneers en de Kansas Chiefs om de felbegeerde titel.

The Weeknd

Maar de Super Bowl is ondertussen veel meer dan ‘gewoon de finale van de NFL’. Het is gigantisch evenement geworden, met een optreden van een wereldberoemde artiest tijdens de rust. Komend weekend staat niemand minder dan The Weeknd op de planken. En zijn optreden zal volledig live zijn.

Daar was de voorbije weken wat twijfel over. Door de coronacrisis was namelijk het plan geopperd om bepaalde delen al vooraf op te nemen. Maar da’s blijkbaar toch niet nodig. Dat heeft Jesse Collins, de producer van de show, verteld tijdens een interview met Entertainment Tonight.

“Echte liveshow”

“Het gebeurt allemaal in dat stadion, op dat moment”, verduidelijkte Collins. “We gaan niet even overgaan naar een ander stadion en dan terugkeren, zoals anderen al hebben gedaan. We hebben geluk dat we in deze omstandigheden een echte liveshow kunnen brengen.”

“Het moet om puur entertainment gaan”, vertelde Collins ook nog. “We moeten weg van gigantische sets en alle fantasietjes, vliegen en zo. En we moeten terug naar de kern die een artiest speciaal maakt.”

Wat we precies van het optreden mogen verwachten? “Ik denk dat er veel staat te gebeuren tijdens het optreden dat mensen niet zullen verwachten”, klinkt het. “Het wordt gewoon leuk. Het is perfect.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636