‘The White Lotus’-acteur gaat rol van Mozart spelen in nieuwe serie

Dat The White Lotus een interessante springplank is voor acteurs, is al meerdere keren bewezen. Ook acteur Will Sharpe uit het tweede seizoen kan daar ondertussen van meespreken. Hij is nu namelijk gecast voor de rol van Wolfgang Amadeus Mozart in een nieuwe serie van Sky. Wanneer de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Acteur Murray Bartlett die na zijn rol als Armond in The White Lotus ook een rol kreeg in The Last of Us, acteur Fred Hechinger die binnenkort te zien is in de nieuwe Gladiator, Haley Lu Richardson die na het tweede seizoen van The White Lotus te zien was in de romcom Love at First Sight en recent nog acteur Leo Woodall die schittert in het nieuwe grote succes One Day.

Dat The White Lotus een vijver van talent is, is duidelijk. En daar maakt ook acteur Will Sharpe zeker deel van uit. Hij zal binnenkort namelijk de rol van Wolfgang Amadeus Mozart gaan spelen in een nieuwe serie van Sky.

Amadeus

De nieuwe reeks zal Amadeus heten en is gebaseerd op een gelijknamig theaterstuk van schrijver Peter Schaffer. Het verhaal speelt zich af in Wenen aan het einde van de 18de eeuw en volgt de toen 25-jarige virtuoos Wolfgang Amadeus Mozart. Hij is klaar om zijn eigen leven op te bouwen en probeert dan ook onafhankelijk van zijn familie zijn weg te vinden.

Hij ontmoet een jonge zangeres, Constanze, met wie hij later trouwt. Door haar komt hij in contact met een bekende componist die hem in eerste instantie lijkt te helpen. Maar de relatie met Constanze komt al snel in gevaar als ook de hoogmoed een belangrijke rol begint te spelen. Wie naast Will Sharpe nog in de serie te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...