Populair boek ‘They Both Die at the End’ krijgt eigen serie op Netflix

Dat TikTok een grote invloed heeft op de huidige cultuur, is geen geheim meer. Zo zijn er ook heel wat boeken die dankzij de app een echte hype werden. Eén van die boeken was They Both Die at the End, dat door het grote succes nu zelf opgepikt is door Netflix. De streamingdienst zal het boek omzetten in een serie.

Het populaire boek They Both Die at the End wordt binnenkort herwerkt tot een Netflixserie. Dat meldt The Wrap. Het verhaal van schrijver Adam Silvera kwam al in 2017 uit, maar werd pas populair tijdens de coronacrisis door heel wat aandacht op TikTok. Ondertussen wordt het bij de jongeren gezien als een echte klassieker en is het, ook in de Engelstalige versie, in zowat enkele boekhandel te vinden.

They Both Die at the End

Netflix werkt opnieuw aan een verfilming van een bekend boek. Eerder maakte de streamingdienst natuurlijk al The Witcher en Bridgerton, maar deze keer werkt het aan een serie rond They Both Die at the End. Dat boek is ondertussen al bijna zeven jaar uit, maar werd pas bekend door de populaire hashtag #BookTok op de app TikTok.

Het boek vertelt het verhaal van twee tieners, Mateo en Rufus. Zij komen er aan het begin van het verhaal achter dat ze allebei nog maar één dag te leven hebben. Via een speciale app komen ze elkaar tegen en beslissen ze om hun laatste dag samen door te brengen.

Serie op Netflix

Door het grote succes kwam het verhaal al snel op de radar van verschillende streamingdiensten terecht, waarna Netflix uiteindelijk aan het langste eind trok. Om het project tot een goed einde te brengen, stelde Netflix ondertussen Chris Van Dusen aan als showrunner. Hij is vooral bekend door zijn werk met Bridgerton.

Naast Van Dusen stapt ook artiest Bad Bunny mee in het verhaal. Benito Antonio Martínez Ocasio, hoe de artiest echt heet, zal mee producen. Wie de hoofdrollen zullen spelen in de reeks en wanneer die van start zal gaan, is niet bekend.

Meer
Lees meer...