‘Thuis’: Maar liefst drie acteurs verdwijnen uit de soap

We nemen vrijdag in Thuis opnieuw afscheid van maar liefst drie acteurs. Het gezin Pauwels verhuist in de soap van VRT 1 namelijk naar “tegen de Duitse grens”, waardoor ze niet langer in Thuis te zien zullen zijn. Daardoor verdwijnen gelijktijdig mama Vicky (Marieke Dilles) en haar kinderen Ilias (Bram Spooren) en Febe (Renée Van Cauwenberghe).

Het is een chaotische periode in de populaire VRT 1-soap Thuis. De voorbije maanden moesten de kijkers namelijk al heel regelmatig afscheid nemen van enkele bekende gezichten. Dat is vrijdag opnieuw het geval. HLN meldt namelijk dat er opnieuw drie acteurs vertrekken.

Revalidatie

Ilias, gespeeld door Bram Spooren, raakte in Thuis recent betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Daardoor verloor zijn personage zijn linkerbeen. Na enige tijd in het ziekenhuis is het tijd om zijn revalidatie voort te zetten in een gespecialiseerd centrum. Dat bevindt zich echter “aan de Duitse grens”.

Hoewel dat niet zo heel ver is van waar Thuis zich zogezegd afspeelt, beslist mama Vicky, gespeeld door Marieke Dilles, toch om met haar dochter Febe, gespeeld door Renée Van Cauwenberghe, om naar daar te verhuizen. Daarvoor hebben ze in de buurt van de Duitse grens een appartement gevonden voor hun tweetjes.

Zelf gevraagd

Die verhaallijn aan de Duitse grens zal niet gevolgd worden in Thuis. De acteurs hebben namelijk zelf gevraagd om uit de soap geschreven te worden. Bram Spooren nam indertijd een sabbatjaar aan de toneelschool voor zijn rol in Thuis en wil die studies nu terug opnemen.

Ook Marieke Dilles had van bij het begin beslist dat ze de rol van Vicky maar één jaar wil spelen. Na anderhalf jaar in Thuis is het nu dus dringend tijd om afscheid te nemen. Op die manier kan ze opnieuw andere dingen gaan doen.

Meer
Lees meer...