‘Thuis’: Kijkers moesten deze avond afscheid nemen van populair personage

Zonet was het in Thuis tijd voor het einde van een tijdperk. Een van de bekendste personages uit de reeks heeft namelijk afscheid genomen. Het gaat om Angèle, die besloot om de wereld rond te reizen op een cruiseschip. De keuze voor het vertrek kwam van actrice Lut Hannes zelf.

Lut Hannes vertolkte Angèle – de zus van Simonne – sinds 1999, met enkele tussenposes. Ondertussen was ze in de reeks al enkele jaren samen met Eddy (Daan Hugaert), maar de laatste tijd bracht ze vooral veel tijd door op een cruiseschip. Na een heel korte terugkeer besliste Angèle dat ze nog meer van de wereld wilde zien, waarna ze opnieuw vertrok. Deze keer voor een veel langere periode.

Angèle

De opvallende tijgerjurkjes, de gekke uitspraken en de uren aan karaoke. Het zijn maar enkele van de ontelbare karakteristieke eigenschappen van het personage Angèle Backx dat de trouwe Thuis-fans zullen missen. Het personage deed haar intrede in 1999 en was sindsdien een “va-et-vient personage”.

Dat betekende dat ze af en toe eens kwam opduiken, maar even snel weer even met de noorderzon vertrok. Lut Hannes verliet de reeks namelijk drie keer voor andere projecten en om voor haar gezondheid te zorgen.

Toch was Angèle een van de populairste personages bij de echte fans. De voorbije jaren zagen we haar als masseuse in Fit&Fun, cafémadam van Bar Madam, vrouw van Cois, nieuwe vlam van Eddy, enzovoort. Daarbij was ze ook nooit op haar mondje gevallen. Vandaag komt er dus een einde aan iconisch tijdperk.

Meer
Lees meer...