TikTok heeft nieuw lettertype en gebruikers zijn geen fan

TikTok heeft sinds kort een nieuw lettertype en die vernieuwing valt niet bepaald in de smaak bij de vele gebruikers van de app. Velen onder hen omschrijven het als lelijk en vragen dat TikTok terugkeert naar het vorige lettertype.

Sinds kort ziet TikTok er een beetje anders uit. Het lettertype dat overal gebruikt wordt in de app is namelijk aangepast. Het nieuwe lettertype is iets compacter en het is duidelijk aanpassen voor de gebruikers.

“Wie heeft dit goedgekeurd?”

We kunnen je dus geruststellen: er is dus niets mis met jouw TikTok-app, het lettertype is bij iedereen veranderd. Het gaat om een kleine verandering waarbij de letters iets smaller zijn geworden en ook een beetje dichter bij elkaar staan. Toch komt de verandering voor velen hard aan. Zo verschenen er al verschillende video’s op TikTok van mensen die het nieuwe lettertype lelijk vinden.

@sebastian_pacheco_ its so ugly omg #fyp #font #tiktok #foryoupage #ew ♬ original sound – fil.vsp
@bellajmarino

its been fun thanks for the one viral video

♬ original sound – yntha

Ook op Twitter reageerden al heel wat mensen op het nieuwe lettertype. Daarbij laten de meesten opnieuw weten dat ze het lettertype lelijk vinden en het oude terug willen. Gelukkig zijn er ook enkelen die wel fan zijn van het nieuwe lettertype van TikTok.

https://twitter.com/vermilionmari/status/1658202477865451520?s=20
https://twitter.com/babyfacebobjake/status/1658458284112609281?s=20
https://twitter.com/delicateardrops/status/1658448041253240834?s=20
Meer
Lees meer...