Tinder: hoe werk je met de populairste datingapp?

Tinder is de populairste datingapp, maar hoe werk je ermee? Links swipen, rechts swipen en hoe krijg je een match? We leggen even de basics voor je uit: hoe je swipet, hoe je matcht en hoe je het meeste succes bereikt. 

Tenzij je toevallig op Mars gewoond hebt, weet je waarschijnlijk al wat Tinder is. Het is de meest populaire datingapp en je maakt daar dus ook logischerwijze het meeste kans om de liefde van je leven tegen het lijf te lopen. Ben je op zoek naar snelle seks, een onenightstand of een goede relatie? Tinder heeft dat allemaal al voor elkaar gekregen.

Hoe gebruik je Tinder?

Uiteraard moet je Tinder, zoals elke app, eerst installeren. Je kan Tinder in de Play Store vinden voor Android en hier in de App Store. Overigens, het is het handigst om de app gewoon op je smartphone te zetten, maar je kan Tinder ook in een desktopversie vinden. Swipen doe je wel liever op een smartphone, maar voor wie zich verveelt op het werk: het kan.

Tinder

Zodra je Tinder geïnstalleerd hebt, krijgt de app toegang tot je locatie en je foto’s. ’t Is daarbij wel belangrijk dat je de app bijvoorbeeld met Facebook synchroniseert. Ook belangrijk: zet je locatiebepaling in je smartphone aan, anders kan Tinder niet zoeken naar profielen in jouw omgeving. Mocht die locatiebepaling uitstaan, dan zal Tinder vragen om ze aan te zetten.

Hoe krijg je matches op Tinder?

Als je de app opstart, en al je instellingen staan juist (je kan hier lezen hoe je die instellingen aanpast), dan zal je onmiddellijk een profiel krijgen. Dat bestaat grotendeels uit een foto, maar je kan ook op het i’tje klikken om een korte bio te krijgen. Vind je die leuk, dan kan je naar rechts swipen. Is de foto van de persoon in kwestie al genoeg om zeker te weten dat je er geen date mee wil? Swipe dan naar links. Gebruikers hebben namelijk een aantal afknappers op Tinder. Ontdek ze hier.

epa
Tinder/Screenshot

Op de desktopversie werkt het net even anders: dan klik je op het hartje om aan te geven dat je wil praten met die persoon. Je klikt op het kruisje om te tonen dat je die persoon niet leuk vindt.

Hoe zorgt dat dan voor matches? Zodra jij naar rechts swipet, en je match ook, krijg je de melding “It’s a match!” Dan kan je met elkaar chatten of eventueel verder afspreken.

Wat als je niet meer wil praten met je Tindermatch?

Zodra je een match hebt met iemand, wil je er natuurlijk mee praten. Maar wat als je match een absolute eikel of tuttebel blijkt te zijn? Klik dan in de bovenhoek op ‘more’ en daarna op ‘match opheffen’. Zodra je dat doet, is het voor Tinder alsof je nooit een match hebt gehad. Je voormalige match kan je dan ook niet meer contacteren.

Zin om een andere datingapp te proberen? Die zijn er zowel voor mannen die op mannen vallen, voor vrouwen die op vrouwen vallen en voor hetero’s.

iStock
Meer
Lees meer...