Tinder lanceert nieuwe functie die je profiel enkel toont aan mensen die jij geliket hebt

Tinder heeft een grote update uitgerold met heel wat nieuwe features. Die focussen zich vooral op veilig en gezond daten. De meest opvallende functie heet ‘Incognito Mode’ en maakt het mogelijk om je profiel enkel te laten zien aan mensen die jij eerst hebt geliket. Op die manier vermijd je mogelijke vervelende en gênante situaties.

Tinder is, zeker in de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar, nog steeds met voorsprong de populairste datingapplicatie. Heel wat mensen hebben dan ook positieve ervaring met de app, maar jammer genoeg zijn er soms ook minder aangename ontmoetingen en incidenten.

Om dat te voorkomen is Tinder al enige tijd bezig met het uitrollen van nieuwe functies die de app veiliger en aangenamer moeten maken. Zo werd de voorbije jaren AI ingeschakeld om ongepaste berichten te filteren, is er in Japan zelfs een ID-controle ingevoerd en kan je sinds kort concreter aangeven naar wat je op zoek bent.

Incognito Mode

En nu heeft Tinder dus nog een hele lading nieuwe features gelanceerd. Incognito Mode is daarbij waarschijnlijk de meest drastische. Dit inschakelen zorgt er namelijk voor dat je profiel in eerste instantie volledig verborgen is voor anderen. Pas nadat jij zelf iemand hebt geliket, zal die persoon ook jouw profiel te zien krijgen.

Deze nieuwe functie is momenteel wel enkel beschikbaar voor betalende gebruikers van Tinder.

Block Profile

Een andere handige functie, die wel voor iedereen beschikbaar is, heet Block Profile. Hiermee krijg je de kans om profielen meteen te blokkeren als ze aan je voorgesteld worden. Vroeger was dat enkel mogelijk met profielen waarmee je eerst een match had. Anderhalf jaar geleden werd dat al uitgebreid met de functie Block Contacts waarmee je mensen op basis van hun contactgegevens op voorhand kon blokkeren. En nu krijg je dus nog een extra mogelijkheid om profielen te blokkeren.

Incognito Mode en Block Profile – Bron: Tinder
Meer
Lees meer...