Tom Lenaerts en Paul Baeten maken nieuwe reeks ‘Twee Zomers’ voor Eén met topcast

Productiehuis Panenka en Eén werken samen aan een nieuwe Vlaamse psychologische thrillerreeks Twee Zomers. De reeks volgt een groep vrienden waartussen een conflict ontstaat nadat een aantal van hen afgeperst wordt voor iets wat dertig jaar geleden gebeurde. Het scenario is van Tom Lenaerts en Paul Baeten en de cast bestaat onder andere uit Koen De Bouw, Kevin Janssens en Ruth Becquart.

Vlaamse fictie kreeg de afgelopen jaren een steeds betere naam in zowel binnen- als buitenland. Met Twee Zomers lijkt dat niet anders te zijn. De reeks zal in 2022 te zien zijn op Eén, maar is nu al verkocht aan Netflix waar het wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Het scenario van Twee Zomers is van de hand van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. Dat duo werkte al samen voor Over Water en Lenaerts werkte in het verleden ook al aan onder andere De Parelvissers en Met Man en Macht. Lenaerts verzorgt ook de regie samen met Brecht Vanhoenacker.

Scenario

Hun nieuwe serie begint dertig jaar geleden met een groep jonge twintigers waarvan tijdens hun laatste vakantie voor het serieuze leven begint één iemand om het leven komt bij een tragisch ongeval. Dertig jaar later nodigen An en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden, uit voor een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust.

Van een ontspannend weekend is echter geen sprake want ineens duikt er een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Die video kan iedereens leven verwoesten en dus is iedereen verdacht en mag er niemand het eiland verlaten tot de waarheid eindelijk aan het licht komt.

Topcast

Twee zomers kan rekenen op een indrukwekkende cast met onder andere vaste waarden Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. Voor hun 30 jaar jongere zelf rekent de reeks op acht jonge talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Meer
Lees meer...