‘Toy Story’-personage Bo Peep krijgt haar eigen (kort)film!

Disney Toy Story Bo Peep Lamp Life
Disney

Toy Story gaat over meer dan alleen mannelijk en stoer speelgoed. Bo Peep bijvoorbeeld bewijst dat er ook vrouwelijk en stoer speelgoed bestaat. Het herderinnetje vanop de babylamp ondergaat een hele evolutie tussen Toy Story 2 en Toy Story 4. En die krijgen we te zien in de exclusieve Disney+-kortfilm Lamp Life!

Alle Toy Story-fans kennen ongetwijfeld Sheriff Woody, astronaut Buzz Lightyear en de legendarische dinosaurus Rex. Maar in de vierde film van de franchise duikt plots herderinnetje Bo Peep weer op. En die krijgt op Disney+ binnenkort ook haar eigen kortfilm, Lamp Life.

Van love interest tot actievrouw

In de eerste twee Toy Story-films maakte Bo Peep deel uit van de uitgebreide speelgoedcollectie van Andy. Het herderinnetje, dat bij een keramische slaapliedjeslamp hoort, is in die films niet veel meer dan de flirterige love interest van Woody.

Maar na Toy Story 2 verdween Bo Peep plots uit het plaatje. Haar lamp werd verkocht op de rommelmarkt, want Andy zou naar de universiteit vertrekken, en daar kon ie z’n slaapliedjes waarschijnlijk niet echt goed meer gebruiken.

In de meest recente film over het speelgoed dat tot leven komt, maakt Bo Peep een triomfantelijke terugkeer. Ze is niet meer het meisje vanop een schattige babylamp, maar is geëvolueerd tot een stoere actievrouw die samen met Woody op zoek gaat naar Forky.

Lamp Life

Hoe Bo Peep in die vrouw veranderd is, komen we te weten in Lamp Life. De kortfilm is een Disney+-exclusive en neemt ons mee in de wondere wereld van een babylampje. In de trailer krijgen we al een voorsmaakje te zien van die wereld.

“In het algemeen is het leven op een babylamp niet zo spannend”, klinkt de voice-over van Bo Peep. “Of, misschien net té spannend”, gaat ze verder terwijl we beelden te zien krijgen waarop ze in brand staat, helemaal onder de sneeuw bedolven is, zwerfkatten afweert en universiteitsfeestjes moet zien te overleven.

Lamp Life is vanaf 31 januari te zien op Disney+. In landen waar Disneys streamingdienst al beschikbaar is, tenminste. In België moeten we nog wachten tot de zomer voor we een abonnement kunnen kopen op de mooiste plek op aarde, de plaats waar alle Disney-content samenkomt.

Gesponsorde artikelen