Trump wil het effect van bleekmiddelen testen om coronavirus tegen te gaan

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat wetenschappers de effecten van bleekmiddelen op het menselijk lichaam gaan onderzoeken. De president hoopt daarmee een manier te vinden om Covid-19 te genezen.

Dat president Donald Trump graag opvallende uitspraken doet, wisten we al. Ook over de coronapandemie heeft de president een duidelijke mening. Tijdens een briefing van de coronavirus task force verwees de president naar een onderzoek van de Amerikaanse regering waarin de zwakke punten van het virus worden onthuld.

Het effect van bleekmiddelen

Uit het onderzoek blijkt dat het coronavirus sneller verzwakt bij blootstelling aan zonlicht en hitte. Ook bleekmiddelen blijken zeer effectief. Een blootstelling van vijf minuten zou al volstaan om het virus te doden. Volgens Trump moet er daarom onderzoek worden gedaan naar de effecten van UV-straling en bleekmiddelen op het menselijk lichaam.

“Uit het onderzoek blijkt dat er bleekmiddelen bestaan die het virus binnen een minuut kunnen uitschakelen. We moeten onderzoeken of er een manier is om dit toe te passen”, klinkt het.

“Enorm onverantwoordelijke uitspraak”

Vanuit de medische wereld komt er heel wat kritiek op het voorstel van Trump. “Dit een van de gevaarlijkste en meest idiote suggesties die tot nu toe zijn gedaan over de behandeling van Covid-19“, vertel Paul Hunter aan, hoogleraar geneeskunde aan de British University of East Anglia in het Verenigd Koninkrijk aan Reuters. “Het infecteren van desinfecterende middelen heeft de dood tot gevolg. Het is enorm onverantwoordelijk om dit soort uitspraken te doen omdat er heel wat mensen zijn die dit soort onzin zullen geloven”, reageert hij.

Ook over het gebruik UV-straling zijn de artsen sceptisch. “Hitte of licht hebben geen effect op een virus dat zich vermenigvuldigd in het menselijk lichaam”, klinkt het.

Meer
Lees meer...