Trump geeft per ongeluk verlies toe in live-speech en probeert het ongemakkelijk recht te zetten

Over iets minder dan een maand zal Donald Trump het Witte Huis moeten verlaten en plaats maken voor de nieuwe verkozen president Joe Biden. De afgelopen maanden bleef Trump wel volhouden dat Biden op frauduleuze wijze won en dat hij zelf eigenlijk verkozen is om zichzelf op te volgen. Maar nu heeft hij (opnieuw) per ongelijk zijn verlies toegegeven.

Nog voor het resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen echt binnen was, beweerde huidig president Donald Trump dat er fraude in het spel was. Hij startte verschillende rechtszaken voor hertellingen, maar daarbij werd nog steeds geen spoor van fraude gevonden.

“De volgende regering”

Donald Trump gaf vandaag een speech over verschillende onderwerpen, waaronder de nieuwe steunmaatregelen rond het coronavirus die goedgekeurd werden door de Amerikaanse regering. De speech werd gelivestreamd op Twitter, waardoor er dus niets uit de toespraak geknipt kon worden.

En dat laatste heeft Donald Trump op een pijnlijke manier mogen ontdekken. In zijn speech zei hij zo dat “de volgende regering een goed pakket moet opstellen met betrekking tot Covid-19”. Woorden waar hij al snel spijt van had. Trump besefte zijn fout en probeerde zich te redden met: “En misschien zal die regering geleid worden door mij en wij zullen het gedaan krijgen.”

https://twitter.com/jbillinson/status/1341546580109905924?s=20

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Trump zich verspreekt en Biden de winnaar van de verkiezingen noemt. Hij deed dat in november al eens door te tweeten dat “Biden gewonnen had door de vervalste verkiezingen, waarbij geen controleurs toegelaten waren”.

Toen mensen hem wezen op zijn verspreking tweette hij snel: “Hij won enkel in de ogen van de FAKE NEWS MEDIA. Ik geef NIETS toe. We hebben nog een lange weg te gaan. Dit was een vervalste verkiezing!”

Trump blijft dus volhouden dat hij, en niet de verkozen president Joe Biden, de winnaar is van de verkiezingen. Zo tweette Trump gisteren nog – in all caps – dat de democraten “duizenden valse stembiljetten hebben verspreid in de swing states“.

Meer
Lees meer...