Deze twee artiesten winnen eerste editie ‘Tulpen uit Antwerpen’

Na Liefde voor Muziek en Best Of op VTM, kwam ook Play4 in januari met een programma waarin covers van andere artiesten centraal staan. In Tulpen uit Antwerpen brachten Vlaamse en Nederlandse artiesten elkaars songs om uiteindelijk uit te maken wie dat het beste deed. De finale was gisteren te zien en daarbij werden twee acts tot winnaar gekroond.

Een ouderwetse strijd tussen België en Nederland kan nooit kwaad. Dat dacht ook Play4, want in januari kwam de zender met Tulpen uit Antwerpen. De naam verwijst naar het bekende Nederlandse lied Tulpen uit Amsterdam, maar die titel werd vervlaamst voor het programma. In de nieuws show namen Vlaamse en Nederlandse artiesten het tegen elkaar op in een soort coverstrijd.

Tulpen uit Antwerpen

Tijdens de muziekwedstrijd coveren Vlaamse en Nederlandse artiesten een echte oorwurm van hun taalgenoten. Songs van vroeger en nu die over alle generaties heen mensen verbinden, dat is waar het in Tulpen uit Antwerpen om draait. Alles kan en alles mag binnen alle mogelijke genres, zolang het maar een Nederlandstalig nummer is.

De voorbije weken zagen de kijkers elke aflevering drie Nederlandse en drie Vlaamse artiesten. Aan het einde van die afleveringen gingen er telkens twee door naar de grote finale. Uiteindelijk waren het onder andere Bart Peeters, Clouseau, Maksim Stojanac, OG3NE, Danny de Munk en Jeroen van der Boom die daarin te zien waren.

Winnaars

Na de optredens was het aan het aanwezige publiek om te stemmen op hun favoriet. Daarbij versloeg MAKSIM bij de Vlamingen andere grote namen met zijn versie van Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen van Danny de Munk. Bij de Nederlanders was het uiteindelijk OG3NE die met de overwinning aan de haal ging. Zij brachten een meerstemmige versie van Koning Liefde van Tourist LeMC.

Bekijk het fragment hier:

Beluister Koning Liefde van Tourist LeMC hier:

Meer
Lees meer...