‘Uncharted’ is alweer een box office-hit voor Tom Holland en Sony ondanks matige reviews

Sony’s langverwachte verfilming van de videogame Uncharted met Tom Holland en Mark Wahlberg in de hoofdrollen heeft in zijn openingsweekend zo’n 44,1 miljoen dollar (ongeveer 38,9 miljoen euro) opgebracht. Genoeg om de leidende positie te bemachtigen in de Amerikaanse box office, iets wat Tom Holland en de filmstudio al deden met Spider-Man: No Way Home. Alhoewel de recensies eigenlijk niet al te lovend zijn.

Tom Holland bewijst nog maar eens zijn buitengewone acteerskills, want zo stonden maar liefst twee van zijn films in de top vijf van de Amerikaanse box office, afgelopen weekend. De nieuwste videogame-adaptatie Uncharted landde in zijn openingsweekend meteen op nummer één, met een opbrengst van maar liefst 44,1 miljoen dollar (38,9 miljoen euro). Uncharted heeft echter op zijn best gemengde kritieken gekregen, dus het is veilig om aan te nemen dat vooral de 25-jarige Britse acteur een gezonde hand had in het verkopen van de tickets, schrijft Variety.

Uncharted

Uncharted volgt de schattenjager Nathan Drake (Holland) en zijn partner Sully (Mark Wahlberg, die ooit Nathan Drake zou gaan spelen, maar inmiddels uit de rol is gestapt) op een levensgevaarlijke zoektocht naar de grootste schat die nog nooit gevonden is. Wat de zaak nog ingewikkelder maakt, is dat de onverschrokken ontdekkingsreizigers het moeten opnemen tegen twee slechteriken (gespeeld door Antonio Banderas en Tati Gabrielle) om het fabelachtige fortuin te vinden. De critici zijn allesbehalve lovend over de nieuwe film van Holland, en die op Rotten Tomatoes tot nu toe maar zo’n 39 procent scoort. Maar het publiek heeft de film een B+ CinemaScore toegekend, en hij krijgt van hen ook 90 procent op Rotten Tomatoes.

Uncharted werd geregisseerd door Ruben Fleischer, die eerder al verantwoordelijk was voor de film Venom met Tom Hardy in de hoofdrol. De nieuwe avonturenfilm van Holland heeft een indrukwekkende start gemaakt in de box office ondanks deze moeilijke coronatijden, maar het betekent niet dat de film een gemakkelijke weg naar de winst heeft. Uncharted heeft een prijskaartje van zo’n 120 miljoen dollar (105,8 miljoen euro), dus de internationale ticketverkoop zal en moet eigenlijk de sleutel zijn om uit de rode cijfers te kunnen komen. De grootste hoop en mogelijke kassamachine is de release in China, aangezien dat ’s werelds grootste bioscoopmarkt is. Tot nu toe bracht de film wereldwijd al 139 miljoen dollar (122,5 miljoen euro) op.

Andere films

Channing Tatums dramakomedie Dog landde op de tweede plaats in de Amerikaanse box office charts, met 15,1 miljoen dollar (ongeveer 13,2 miljoen euro). Dat is ongeveer hetzelfde als het productiebudget van de film en dus nu al een win voor Channing, die de hoofdrol speelt en ook zelf regisseerde. De film kreeg een A- CinemaScore, wat aangeeft dat de film zeker zou moeten profiteren van positieve mond-tot-mondreclame.

Op de derde plaats komen we echter weer Tom Holland tegen, die nog steeds blijft scoren met Spider-Man: No Way Home, ondanks dat hij al uitkwam in december 2021. Dat bracht de film in Noord-Amerika alleen al een verbluffende 771,74 miljoen dollar (zo’n 680 miljoen euro) op, de op twee na hoogste box office opbrengst in de geschiedenis, na Avengers: Endgame en Star Wars: The Force Awakens.

Disney en 20th Century’s moordmysterie Death on the Nile met o.a. Wonder Woman-actrice Gal Godot in de hoofdrol, zakte naar de vierde plaats in zijn tweede weekend, na een debuut van 12,8 miljoen dollar (zo’n 11,3 miljoen euro) vorig weekend. De film heeft wereldwijd 75 miljoen dollar (ongeveer 66 miljoen euro) opgebracht, wat niet zo geweldig is als je bedenkt dat de productie 90 miljoen dollar (zo’n 79,4 miljoen euro) kostte.

De komedie Jackass Forever van Paramount Pictures sluit de top vijf af met 5,2 miljoen dollar (ongeveer 4,5 miljoen euro). De film is het vierde bioscoopavontuur van Johnny Knoxville, Steve-O, Wee Man en de crew, en heeft tot nu toe al 47,7 miljoen dollar (zo’n 42 miljoen euro) opgeleverd. Dat is vrij solide aangezien de film slechts 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) kostte.

Meer
Lees meer...