‘Death on the Nile’ krijgt nieuwe trailer en posters

Na de Murder on the Orient Express reist detective Hercule Poirot (Kenneth Branagh) binnenkort af naar Egypte in de nieuwe film Death on the Nile, waar een andere moordmysterie hem te wachten staat. 20th Century Studios kwam vandaag met een nieuwe trailer en individuele posters van de personages naar buiten, waar één acteur van werd uitgesloten. Het verhaal over passie en jaloezie met o.a. Wonder Woman-actrice Gal Godot is vanaf 9 februari te zien in de bioscoop.

De nieuwe mystery-thriller wordt net zoals de film Murder on the Orient Express weer geregisseerd door de vijfvoudig Academy Award genomineerde acteur Kenneth Branagh, die zelf ook opnieuw in de huid kruipt van de Belgische detective Hercule Poirot. Death on the Nile is ook gebaseerd op een roman van Agatha Christie, ditmaal uit 1937, en is een gewaagde film over de emotionele chaos en dodelijke gevolgen van een obsessieve liefde.

Death on the Nile

De Belgische speurneus Hercule Poirot zit tijdens een vakantie in Egypte op een glamoureuze cruise. Maar die reis verandert al snel in een serieuze zoektocht wanneer de huwelijksreis van een jong koppel op tragische wijze wordt verstoord door een moord.

De film speelt zich af in een landschap met overweldigende woestijngezichten en de (prachtige) piramides van Gizeh, de locaties die het gelijknamige boek van Agatha Christie zo inspireerden. Het dramatische verhaal over een liefde die verkeerd afloopt, bevat een groep van goedgeklede reizigers en genoeg verdraaide wendingen om het publiek in het ongewisse te laten tot de uiteindelijke, schokkende ontknoping.

Posters-schandaal

Naast de nieuwe trailer van de film die je hieronder kan bekijken, onthulde 20th Century Studios ook de nieuwe individuele promo-posters, waar opvallend genoeg – of misschien juist niet – één acteur niet opstaat. Die persoon is niemand minder dan acteur Armie Hammer, die wegens de recente beschuldigingen van verkrachting, ondanks dat hij een hoofdrol speelt werd uitgesloten van een plek op de posters. Aangezien de film al is opgenomen in 2019, was het onmogelijk om Hammer te vervangen voor deze filmrol, zoals de andere grote filmproducties wel al hebben gedaan.

Cast

Death on the Nile wist net als Murder on the Orient Express een indrukwekkende sterrencast te strikken zoals hierboven te zien is. Branagh (Poirot) krijgt opnieuw het gezelschap van Tom Bateman in de rol van Monsieur Bouc, maar daarnaast zullen we ook viervoudig Oscargenomineerde actrice Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Wonder Woman en Red Notice-actrice Gal Gadot, Armie Hammer (Call Me By Your Name), Game of Thrones-actrice en vrouw van Kit Harrington Rose Leslie, Emma Mackey uit Sex Education, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders en Black Panther-ster Letitia Wright kunnen bewonderen.

De nieuwe film brengt ook het team achter de succesvolle film Murder on the Orient Express uit 2017 weer samen. De film werd geschreven door Michael Green, met als producers Ridley Scott, Kenneth Branagh, Judy Hofflund en Kevin J. Walsh. Met Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard en Mathew Prichard als uitvoerende producenten.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Death on the Nile:

Death on the Nile met Gal Godot is vanaf 9 februari 2022 te zien in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...