Armie Hammer verliest opnieuw grote filmrol na beschuldigingen van verkrachting

De 34-jarige acteur Armie Hammer ligt nu al enkele weken onder vuur. Aanvankelijk ging het om berichten waaruit zijn kannibalisme- en verkrachtingsfetisj duidelijk werd. Enkele weken geleden kwam daar een officiële aanklacht over verkrachting bij. Die aanklacht zorgt er nu voor dat Hammer opnieuw een grote rol verliest.

Armie Hammer ging de rol van CIA-agent Brad Reid spelen in de film The Billion Dollar Spy. Maar regisseur Amma Asante heeft nu besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe acteur voor die rol. De directe aanleiding is natuurlijk de recente aanklacht van verkrachting waarmee de acteur te maken kreeg.

Verkrachting

In een persconferentie met haar advocate Gloria Allred, stapte een vrouw, die zichzelf Effie noemt, naar voren met haar verhaal. Ze vertelde dat Armie Hammer haar in 2017 gewelddadig verkrachtte en daarbij ook met haar hoofd tegen een muur sloeg.

Het incident gebeurde volgens Effie op 24 april 2017. “Armie Hammer verkrachtte me gewelddadig voor vier uren lang in Los Angeles. Tijdens de verkrachting sloeg hij herhaaldelijk met mijn hoofd tegen een muur waardoor mijn gezicht verminkt was. Hij heeft ook andere gewelddadige acties ondernomen tegen mij waarvoor ik geen toestemming gaf. Ik dacht dat hij me ging vermoorden, en toen liet hij me achter zonder aan mijn gezondheid te denken.”

Ze vertelt ook dat ze probeerde om weg te vluchten, maar de acteur liet haar niet gaan. Om te voorkomen dat ze weg zou vluchten, verwondde Hammer haar ook aan haar voeten waardoor “elke stap pijn deed”. Effie is op dit moment 24 jaar oud en woont in Europa. Ze maakte haar volledige naam niet bekend op de persconferentie. Het is ook niet duidelijk of Effie de persoon achter House of Effie is. Dat Instagramaccount deelde eerder al screenshots van berichten van Armie Hammer waarin gesproken werd over fetisjen zoals kannibalisme en verkrachting.

Hammer ontkent

Armie Hammers advocaat liet al weten aan Variety dat de acteur de verkrachting ontkent. Hij houdt vol dat zijn relatie met Effie, net als die met alle andere vrouwen, “volledig met wederzijdse toestemming was en dat ze alles op voorhand besproken en goedgekeurd hadden”. De advocaat laat ook weten dat Effie meer dan drie jaar na de feiten nog “grafische berichten” stuurde naar Hammer. “Het was nooit de intentie van Mr. Hammer om Effie in verlegenheid te brengen of haar fetisjen en kinky seksuele fantasieën te delen, maar zij heeft deze zaak naar een hoger niveau getild door een advocaat onder de arm te nemen en een publieke persconferentie te houden. Effies poging tot aandacht zoeken en een rechtszaak te starten zal het moeilijker maken voor echte slachtoffers van seksueel geweld om de rechtvaardigheid te krijgen die ze verdienen”, besluit de advocaat van Hammer.

Hoewel er nog geen uitspraak is in de zaak, heeft regisseur Amma Asante er dus wel al voor gekozen om Hammer te vervangen in de film The Billion Dollar Spy. Eerder besliste Hammer zelf al om uit de film Shotgun Wedding te stappen. Hij deed dat om bij zijn gezin te kunnen zijn toen de eerste beschuldigingen rond kannibalisme de ronde deden.

Meer
Lees meer...