Verdwijningszaak opgelost door aflevering ‘Unsolved Mysteries’ op Netflix

Unsolved Mysteries bestaat al sinds de jaren 80. Toen zorgde de reeks er meermaals voor dat er een antwoord kwam op onopgeloste zaken. Recent pikte Netflix het programma opnieuw op en nu heeft die reboot van de reeks voor het eerst een zaak opgelost.

Kayla Unbehaun, die in 2017 ontvoerd werd, is terecht. Op haar 9de werd Kayla ontvoerd door haar eigen moeder. Maar nu zijn de moeder en dochter gevonden en daar is Netflix mee verantwoordelijk voor.

Kayla Unbehaun

Het verhaal van Kayla Unbehaun werd behandeld in de laatste aflevering van ‘Volume 3’ van Unsolved Mysteries op Netflix, dus het 16de seizoen van de reeks in totaal. In de aflevering, die in het teken stond van kinderen die ontvoerd werden door een van hun ouders, kwamen we te weten dat Kayla Unbehaun op 4 juli 2017, toen ze 9 jaar oud was, ontvoerd werd door haar moeder Heather Unbehaun. Heather had bezoekrecht, maar het hoederecht was voor Kayla’s vader Ryan Iskerka. Normaal zou Heather Kayla de volgende dag terug naar haar vader brengen. Maar de twee kwamen nooit aan.

In de aflevering van Unsolved Mysteries werd een foto getoond van hoe Kayla er nu, zes jaar later, zou uitzien. Recent publiceerde het National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) nog een geüpdatete versie. Een winkelmedewerkster herkende de ondertussen 15 jaar oude Kayla en contacteerde de politie. Die vonden Kayla en haar moeder terug in Asheville, North Carolina, zo’n 1.000 kilometer van Wheaton, Illinois waar ze voor het laatst gezien werden. Heather werd meteen aangehouden, maar kwam al vrij op borg. Maar ze moet in juli voor de rechter verschijnen.

“Ik ben in de wolken dat Kayla veilig thuis is. We vragen voor privacy terwijl we elkaar beter leren kennen en dit moment aangrijpen als een nieuw begin”, klonk het bij de opgeluchte vader. Voorlopig zit Kayla nog in preventieve hechtenis. Maar vermoedelijk zal ze snel terug bij haar vader kunnen intrekken.

Bekijk hier nog eens de trailer van Unsolved Mysteries:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...