Verliezende finalist ‘De Mol’: “Het was de strafste mol uit de geschiedenis”

Naast een mol en een winnaar levert de finale van De Mol jammer genoeg ook ieder jaar een verliezende finalist op. In het negende seizoen was die rol weggelegd voor Sven. Maar ook hij kon na afloop niet anders dan mol Lennart overladen met lof.

Tien minuten verwijderd was Sven van winst in De Mol 2021 en de prijzenpot van 18.240 euro. Na het verrassende vertrek van Philip vorige aflevering verlegde hij zijn aandacht namelijk direct naar Lennart “Aangezien ik er nog in zat ondanks een foute mol heb ik meteen gekeken welke antwoorden tijdens de vorige eliminaties ook nog over iemand anders konden gaan. Zo wist ik dat het enkel maar Lennart kon zijn”, legt hij uit.

Jammer genoeg voor hem kwam Annelotte tien minuten voor ze hun cruciale vragenlijst moesten invullen ook tot die conclusie en haalde zij het uiteindelijk heel nipt van Sven.

Play4

“Verstond helft van de opdrachten niet”

Toch blikt Sven tevreden terug op het avontuur van De Mol. “Ik voel mij week en emotioneel. Het is echt niet te beschrijven. Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Ik heb mij enorm geamuseerd”, blikt hij terug. “We hadden echt te maken met de strafste mol uit de geschiedenis.”

Play4

Sven was voor veel kijkers de hoofdverdachte, al snapt hij dat zelf niet helemaal. “Op den duur dacht ik zelf dat ik de mol was, maar ik heb nooit bewust iets fout gedaan om verdacht te zijn. Eigenlijk verstond ik gewoon de helft van de opdrachten niet”, lacht hij.

Zondag 16 mei om 19.55 uur op Play4 zie je in De Mol hoe Lennart te werk ging.

Meer
Lees meer...